Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Van Main Event tot Rain Event op Santa Podme_koedam
Roel Koedam

Debuut Roel Koedam
Bij de motoren eiste in de Super Twin-klasse Lorenz Stauble in 6,66 seconden de snelste tijd voor zich op. Met een identieke machine ging de tweede plaats naar Günther Sohn (6,84 seconden). In zijn eerste optreden in deze klasse zette Roel Koedam op de Zodiac Godfather-machine een 6,99 seconden op de klokken, goed voor een vierde kwalificatiepositie.

me_olstad
Hans Olav Olstad

De andere Nederlander in deze klasse, Stefan Iwanowitsch legde beslag op de zevende kwalificatieplaats. In de Top Fuel-klasse eiste Steve Woollatt in 6,48 seconden de eerste positie voor zich op.

me_berg_r
René van den Berg

De enige Nederlander in deze klasse, René van den Berg wist door technische problemen zijn run niet af te maken. Hij bevond zich daarbij in goed gezelschap van voormalig Europees kampioen Ian King.

me_abrahamsson
Anders Abrahamsson

Record
In de Pro Stock Bike-klasse geen Nederlandse deelname maar net als bij de Pro Stock auto’s wel een Europees record, kleine verschillen en een ongemeen spannende strijd. De eerste plaats ging in de nieuwe Europese recordtijd van 7,243 seconden naar Anders Jacobsson. Daarmee is eindelijk het uit 2004 stammende record van Roger Pettersson (6,26 seconden) uit de boeken. Op de tweede plaats Tom Tinndahn (7,26 seconden) gevolgd door Anders Larsson (7,29) en regerend kampioen Anders Abrahamsson (7,31).

De volgende wedstrijd in het FIA en UEM Europees Kampioenschap wordt verreden van 6 tot en met 8 juli in het Finse Alastaro. Hopelijk zijn de Finse weergoden de dragracers beter gezind.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet