Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Van Main Event tot Rain Event op Santa Podme_joon
Lex Joon

Lex Joon aan kop
In de Top Fuel-klasse ging Lex Joon verder in de winnende vorm waarin hij met Pasen Santa Pod verliet. Na twee kwalificatieruns voerde de Nederlander met een tijd van 4,84 seconden de ranglijst aan. Opnieuw bedroeg de eindsnelheid ‘slechts’ 277 mph (446 km/u), een teken dat er nog veel meer van de MPM Top Fueler te verwachten viel. De tweede plaats werd ingenomen door Thomas Nataas met 4,88 seconden (310 mph) gevolgd door Andy Carter met 5,06 seconden bij maar liefst 314 mph.

me_nataas
Thomas Nataas

Titelfavoriet Urs Erbacher bleef met 5,57 seconden steken op een vierde positie. Daarachter Joran Persaker, Micke Kagered, Stig Neergard en Tommi Haapanen. Voor Persaker en Neergard eindigde de tweede run gezien de vlammenzee achter de auto met de nodige (financiële) motorschade. Bij zijn eerste Top Fuel-wedstrijd wist voormalig wereldkampioen skispringen Janne Ahonen zich door de nodige technische problemen niet te kwalificeren. Omdat Joon naast zijn punten voor de eerste kwalificatieplaats ook nog de vijf extra punten voor de snelste tijd van het weekend in de wacht sleepte, heeft de Nederlander nu de leiding in het Europees kampioenschap.

me_schofer
Peter Schöfer

Supertrio
Bij de Top Methanol Dragsters was het na twee runs weer de bekende volgorde Dave Wilson, Peter Schöfer en Rob Turner. Met zijn tijd van 5,43 seconden nam de regerend kampioen een flinke voorsprong op zijn grootste concurrent Schöfer die in beide runs te kampen had met extreme tyreshake.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet