Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: FIA EK Drag Racing eindelijk weer van start

ericsson.113
Jan Ericsson

Vol veld Pro Mods
Hoewel op een na alle Zweedse rijders dus ontbreken, telt de Pro Modified klasse met zestien deelnemers niet alleen een vol, maar met rijders uit zeven verschillende landen ook een mooi internationaal veld. Jan Ericsson is de regerend kampioen en verdedigt met zijn oranje Camaro zijn titel.

vegter.351
David Vegter

De meeste concurrentie voor Ericsson zou wel eens uit Nederland kunnen komen. Zowel David Vegter, Michel Tooren als Marck Harteveld rijden het complete kampioenschap en dat kan niet van iedere rijder worden gezegd. Vegter eindigde al diverse keren in de top vijf en zelfs top drie van het kampioenschap. De toch al snelle Camaro is deze winter bij Andy Robinson Race Cars in Engeland geweest voor reparatie en updates, terwijl ook een aantal technische zaken is vernieuwd.

tooren.327
Michel Tooren

Tooren klokte in het paasweekend op Santa Pod al een 5,9 seconden en schreef uiteindelijk ook de wedstrijd voor het Motorsport UK kampioenschap op zijn naam. Een eerste Europese winst zou voor het Pro Dutch Racing team een nieuw hoogtepunt zijn.

harteveld.112
Marck Harteveld

Harteveld behaalde eerder al de Motorsport UK Pro Mod titel en rijdt dit seizoen voor het eerst het volledige Europees kampioenschap. De fraaie Voodoo Hemi Racing Superbird verraste al eerder en is snel genoeg om voor de winst te gaan.

arnover.112
Andres Arnover

Minder bekend, maar zeker een favoriet, is Andres Arnover. De Est reed al records in de Competition Eliminator klasse en zette vorig jaar op Tierp met zijn nieuwe wapen voor de Pro Modified klasse, een turbo Mustang GT500 '67, bijna uit het niets een 5,886 seconden op de klokken.

bader.130
Bruno Bader

Terug van weggeweest is de Zwitser Bruno Bader met zijn vertrouwde, maar volledig herbouwde, Gothem City Corvette. Marcus Hilt is de tweede Zwitser in het veld, terwijl Jean Dulamon er uiteraard ook weer bij is.

dulamon.301
Jean Dulamon

De Fransman heeft zijn problemen met de lachgasmotor al een tijdje opgelost en is nu ook in staat om regelmatig een 6,0 seconden op het scorebord te laten verschijnen. In Engeland gaat de Duitser Norbert Kuno zijn eerste serieuze meters maken met zijn nieuwe Dodge Avenger.

robinson.152
Andy Robinson

Daarnaast zijn er maar liefst zeven Engelse rijders present. Helaas rijdt er waarschijnlijk niet een het volledige kampioenschap en daarmee zijn ze meteen kansloos voor de titel. Snelste Brit en zelfs kanshebber op de zege is Andy Robinson. De bouwer van Pro Mods en andere raceauto's klokte in het paasweekend al snelle tijden.

slyfield.110
Kev Slyfield

Maar ook Jon Webster, Nick Davies, Kev Slyfield en Bobby Wallace zijn snel en kunnen dus voor verrassingen zorgen. John Tebenham heeft met een nieuw aangeschafte blower op zijn Corvette ook grootse plannen. Tot slot is er Wayne Nicholson, die met Pasen problemen kende maar ook zijn persoonlijk record aanscherpte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet