Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Presentatie Voodoo Hemi Racing weer groot succes

kop

De aan de seizoensstart voorafgaande teampresentatie en partner/sponsordag van Voodoo Hemi Racing is weer een groot succes geworden. Niet alleen een groot aantal oude bekenden, maar ook veel nieuwe belangstellenden kwamen de weer helemaal fris ogende Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird van dichtbij bekijken. Hoogtepunt van de middag was natuurlijk het opstarten door Marck Harteveld van de 3.000 pk sterke Superbird, iets wat ook de rest van het industrieterrein van Wateringen niet ontgaan kan zijn.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Door de coronapandemie kon de traditioneel aan de start van het seizoen voorafgaande teampresentatie en partner/sponsordag van Voodoo Hemi Racing de afgelopen twee jaar helaas niet doorgaan. Zaterdag 30 april was het echter eindelijk weer zover. Bij het pand van Harteveld Autoschade en Restauratie in Wateringen stond de trailer van het Nederlandse team met onder de luifel de Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird. Dat iedereen niet alleen het racen, maar zeker ook dit soort teamdagen gemist had, was al snel duidelijk, want de belangstelling was weer bijzonder groot. Daarbij ook veel nieuwe gezichten en mensen die de imponerende Superbird nog niet eerder van zo dichtbij hadden gezien.

Foto 1

De voltallige crew van Voodoo Hemi Racing was uiteraard aanwezig en moest dan ook menige vraag over de auto beantwoorden. De in de afgelopen maanden volledig nagelopen en van updates voorziene Superbird stond er inmiddels race-klaar bij. Een opvallende verfraaiing, die voor het eerst te zien was, betrof het nu in echt spuitwerk uitgevoerde Voodoo Hemi-logo op de zijkant van de auto, die de eerder aangebrachte stickers vervangen.

foto 2

Hoogtepunt van de middag was uiteraard het moment dat Marck Harteveld in de Superbird plaatsnam en de 3.000 pk sterke motor startte en opwarmde. Voor degenen die het eerder hadden meegemaakt, een blije blik van herkenning en een glimlach die de rest van de dag niet meer van het gezicht verdween. Voor degenen die het voor het eerst meemaakten, was het even schrikken van zoveel bruut ongedempt motorgeweld.

Foto 3

"Een meer dan geslaagde dag waarvan iedereen genoten heeft", was dan ook de constatering van Marck Harteveld. "Daarbij hebben we ook een aantal nieuwe partners mogen verwelkomen en dat is natuurlijk geweldig dat men zo enthousiast reageert op waar we mee bezig zijn." Zoals eerder al bekendgemaakt rijden Marck Harteveld en zijn team dit jaar voor het eerst het volledige FIA Europees Pro Modified Kampioenschap dat eind mei aftrapt op Santa Pod Raceway in Engeland. De tweede wedstrijd stond gepland voor 16 tot en met 19 juni op het Zweedse Tierp Arena. Dit complex is echter in een afrondende fase van verkoop, waardoor het organiseren van een groot FIA-evenement niet meer te realiseren was. Voodoo Hemi Racing reist echter toch naar Zweden af, want in plaats van een wedstrijd voor het FIA-kampioenschap wordt er nu op Tierp Arena een ronde verreden voor de Summit Racing EDRS Series, de Scandinavische titelstrijd. "Alles stond toch al gepland en het is de ideale mogelijkheid om op een uitstekende baan runs te maken. Vorig jaar augustus zijn we ook op Tierp geweest en dat is ons uitstekend bevallen. Daarbij is in Zweden de concurrentie in de Pro Modified klasse met zoveel snelle deelnemers moordend. En uiteindelijk willen we ons toch ook gewoon meten met de snelste Pro Mods van Europa", aldus een enthousiaste Marck Harteveld.

Foto 4

Kalender Voodoo Hemi Racing
26-29 mei, The Main Event, Santa Pod Raceway, Engeland, FIA EK
16-19 juni, Tierp Arena, Zweden, EDRS Series
11-14 augustus, Tierp Arena, Zweden, FIA EK
26-28 augustus, NitrOlympX, HockenheimRing, Duitsland, FIA EK
8-11 september, European Finals, Santa Pod Raceway, Engeland, FIA EK

Foto 5

Partners van Voodoo Hemi Racing
Voodoo Hemi Racing wordt gesteund door Six-Pack Speedshop, Altac Coating Group, Mooi Reclame Werk, G&L Harteveld, Qrien van Vliet, Mopar Truck Shop, Auto Ruiter, Wiretec Draadproducten, FB Installaties, vd Kruk Waterontharders, P.W. Spaans Schilderwerken, Q.D. Automotive, Sunproof, P. Komen Autoherstelwerk en Brute Jeeps.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet