Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Het oude normaal terug op Tierp Arena

lagg.03
Jonnie Lagg

Team Sweden
Vaste FIA EK Top Methanol deelnemer Jonny Lagg, de in 2019 tot de klasse toegetreden Daniel Jedborn en de na 27 jaar afwezigheid in de sport teruggekeerde Tony Bryntesson hebben onder naam A-Fuel Team Sweden de krachten gebundeld. Het drietal was in Tierp om te testen en een leuke onderlinge competitie af te werken. In de kwalificatie was Lagg met een tijd van 5,41 seconden zoals verwacht de snelste van het drietal, gevolgd door Jedborn met 5,62 seconden.

bryntesson.02
Tony Bryntesson

Voor Bryntesson was het vooral van belang om zijn licentieruns te voltooien en de afstelling van de voor hem nieuwe combinatie op orde te krijgen. Met een tijd van 5,66 seconden sloot de Zweed, die in de vorige eeuw de nodige successen in de Top Fuel klasse behaalde, de rij.

jedborn.01
Daniel Jedborn

In de eliminaties had Lagg een bye run, terwijl in de andere halve finale Jedborn met 5,53 tegen 5,67 seconden Bryntesson de baas bleef. Door de regen van zondagmiddag kon de finale niet meer verreden worden.

alund.03
Jimmy Ålund

Jimmy Ålund als vanouds
De Pro Stock klasse was met vijf rijders ook goed vertegenwoordigd. Alsof het een FIA-kampioenschapswedstrijd betrof zette Jimmy Ålund vanaf de eerste run snelle tijden op de klokken. De 11-voudig kampioen klokte als snelste tijd een meer dan uitstekende 6,53 seconden.

ernryd.02
Stefan Ernryd

De tweede plaats ging met 6,63 seconden naar Stefan Ernryd, die enkele runs door tyre shake zag mislukken. De Fin Richard Sundblom klokte met 6,66 seconden de derde tijd.

britsmar.01
Lasse Britsmar

Op plek vier Lasse Britsmar. Deze voormalig deelnemer uit de Competition Eliminator klasse heeft de Pontiac van Robin Norén overgenomen en gebruikte de wedstrijd om onder begeleiding van de oude eigenaar aan zijn nieuwe wapen te wennen. Michael Malmgren zag bijna al zijn runs mislukken en bleef steken op plek vijf.

sundblom.01
Richard Sundblom

De eliminaties brachten het door de regen niet verder dan ronde één. Daarin klokte Ålund in een bye run opnieuw een erg sterke 6,56 seconden, terwijl Sundblom en Ernryd respectievelijk Britsmar en Malmgren het nakijken gaven.

christiansen.01
Marcus Christiansen

Best of the rest
Ook in de vele andere klassen die in actie kwamen vielen de nodige hoogtepunten te noteren. Bij de motoren klokte Marcus Christiansen in de eliminaties van de Super Twin Motorcycle klasse een uiterst fraaie 6,14 seconden, een nieuw persoonlijk record voor de Deen.

bohlin.03
Mathias Bohlin

In de Super Street Bike klasse sprong Mathias Bohlin er in de kwalificatie uit met een zeer snelle 6,93 seconden, gevolgd door een 6,97 seconden in de eerste eliminatieronde. In de klasse Top Fuel Motorcycle was Rikard Gustafsson met een zeer snelle 5,87 seconden weer een klasse apart.

gustafsson.01
Rikard Gustafsson
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet