Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Bernstein, Hight en Anderson op herhalingIn de kwartfinale zette Ashley Force haar sterke optreden voort en stuurde voormalig kampioen Tony Pedregon naar huis. In de halve finale werd haar zegereeks gestuit voor Mike Ashley (erg verwarrend die namen). Mike Ashley pakte in Atlanta voor de tweede keer op rij in de kwalificatie de nummer één positie. Door Ashley Force te verslaan moest Mike Ashley het in de eindstrijd opnemen tegen alweer een rijder van John Force Racing, Robert Hight. Mike Ashley, in het dagelijks leven onderdirecteur van een grote hypotheekbank, verloor in de finale op het beslissende moment grip en zag Hight met de zege aan de haal gaan. Hight, de schoonzoon van John Force, mocht daarmee voor de tweede keer op rij op de hoogste trede staan en is leider Ron Capps (die hij in de halve finale klopte) nu dicht genaderd.

atlanta_bernstein

Winst en leiding
Nog beter verging het Brandon Bernstein. Net als Hight pakte Bernstein zijn tweede zege op rij en passeerde in de tussenstand Rod Fuller. Deze laatste was in de kwalificatie goed voor de snelste tijd maar liet zich in de eerste eliminatieronde verrassen door een opnieuw slecht kwalificerende Doug Kalitta. De nummer twee van vorig seizoen schakelde vervolgens in de kwartfinale zichzelf uit met een rood licht. Nog slechter verging het regerend kampioen Tony Schumacher. De U.S. Army-rijder werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door Bob Vandergriff.

atlanta_herbert
Doug Herbert

Voor het eerst dit seizoen was er wel succes voor Doug Herbert. De Snap-On-rijder pakte in de kwalificatie de tweede tijd en wist ten koste van voormalig kampioen Larry Dixon, Hillary Will en Vandergriff tot de finale door te dringen. Daarin moest Herbert het echter nipt afleggen tegen Bernstein.

atlanta_anderson

Vier uit zes
De Pro Stock-klasse lijkt dit jaar weer het domein van Greg Anderson. De drievoudig kampioen schreef in Atlanta alweer zijn vierde wedstrijd van het seizoen op zijn naam. In de finale klopte Anderson zijn vroegere baas Warren Johnson. Anderson was tot hij als rijder begon jarenlang het technisch brein achter de successen van ‘the professor’. Johnson won in zijn tijd met Anderson drie kampioenschappen. Achter Anderson zijn de verschillen in de Pro Stock-klasse minimaal. Opnieuw werden diverse rijder op basis van hun mindere reactietijd voortijdig uitgeschakeld. Eén van de meest prominente was Jason Line die als regerend kampioen in de eerste ronde op reactietijd werd geklopt door Erica Enders.

De volgende wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series is alweer komend weekend in St. Louis, de thuisbasis van Bernsteins sponsor Budweiser.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet