Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Gators bijten dit seizoen het spits af

hagan.02
Matt Hagan

Funny Car
Het kampioenschap bij de Funny Cars werd vorig jaar volledig gedomineerd door de vier Dodges Charger SRT Hellcat van Don Schumacher Racing. Niet alleen verdeelden de vier rijders de winst in alle elf wedstrijden, maar met kampioen Matt Hagan, Tommy Johnson Jr., Jack Beckman en Ron Capps bezette het viertal ook de plaatsen één tot en met vier in het kampioenschap. Dit jaar zal dat laatste in ieder geval niet kunnen gebeuren.

capps.04
Ron Capps

Niet alleen is de tegenstand van DSR met de terugkomst van John Force en Hight sterker, daarnaast moet Schumacher het dit jaar met twee auto's minder stellen. De familie van de overleden Terry Chandler, die jarenlang de inzet van de auto's van Beckman en Johnson financierde om daarmee fondsen te werven voor goede doelen (Make-A-Wish, MD Anderson Cancer Center en Infinite Hero Foundation), maakte al vroeg in 2020 bekend dat dit toch echt het laatste seizoen zou zijn. DSR is er niet in geslaagd vervangende geldschieters te vinden en derhalve blijven er twee Dodges op stal. De auto van Hagan draagt ook nu weer de kleuren van Mopar en Capps uiteraard weer het geel blauw van trouwe sponsor NAPA Auto Parts.

tasca.01
Bob Tasca

Bob Tasca was vorig jaar met een vijfde plaats de best geklasseerde niet-DSR-rijder. De volledig door Ford (Motorcraft/Quick Lane) gesteunde piloot gaat dit jaar zeker voor meer. Datzelfde geldt voor Kalitta Motorsports-rijder J.R. Todd, die opnieuw met zijn Toyota Camry in DHL-kleuren verschijnt.

todd.01
J.R. Todd

Tim Wilkerson (Levi, Ray & Shoup Ford Shelby Mustang) kan ook weer tot de kanshebbers worden gerekend. Grote plannen heeft Cruz Pedregon.

pedregon.02
Cruz Pedregon

De al vele jaren door Snap-on gesteunde rijder kende de laatste seizoenen tegenvallende resultaten. Om in één keer een flinke stap te maken heeft Pedregon van Don Schumacher Racing de complete crew van Tommy Johnson Jr. overgenomen, die daar boventallig was geworden.

dejoria.02
Alexis DeJoria

Een kanshebber is zeker ook Alexis DeJoria, die bij haar rentree vorig jaar als achtste in het kampioenschap eindigde. De Toyota Camry van de populaire rijdster is dit jaar uitgevoerd in zwart-wit, waarbij ROKiT aanbleef als sponsor en Bandero Premium Tequila nieuw is, allebei overigens bedrijven waarin de vader van Alexis, multimiljonair John Paul DeJoria, een niet onbelangrijke vinger in de pap heeft.

lee.03
Paul Lee

Andere rijders die waarschijnlijk het hele seizoen in actie komen en voor verrassingen kunnen zorgen zijn Blake Alexander (tweede jaar bij Head Racing) en James Campbell (Jim Dunn Racing), waarbij zeker Paul Lee niet vergeten mag worden. Met de steun van zijn eigen bedrijf McLeod, FTI Performance en Global Electronic heeft het team een meer dan gezonde financiële basis om goed te scoren. Verder net als bij de Top Fuelers ook hier veel rijders die niet het gehele seizoen in actie komen maar de kampioenschapskandidaten wel punten afhandig kunnen maken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet