Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: 'NOT The European Finals' vervangt 'The European Finals'

NotEF20spot

Met het cancelen van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing was al duidelijk dat de overbekende European Finals, traditioneel het sluitstuk van deze titelstrijd, in de normale vorm geen doorgang zou vinden. Met het geleidelijk weer opstarten van de activiteiten op Santa Pod Raceway heeft het management van de Engelse baan nu besloten de wedstrijd, uiteraard in aangepaste vorm, toch te laten plaatsvinden. Daarbij zullen bijna alle topklassen, waaronder Top Fuel, Funny Car en Pro Modified te bewonderen zijn. Humor kan de Engelsen ook hier niet worden ontzegd want de wedstijd is nu omgedoopt in 'NOT The European Finals'.


Tekst: Remco Scheelings

Het exacte programma van het op 11, 12 en 13 september te houden evenement wordt spoedig bekend gemaakt. Inmiddels is al wel naar buiten gebracht dat bijna alle klassen die normaal bij The European Finals in actie zouden komen, er nu ook zullen zijn. Zo zullen bij de auto's in ieder geval de klassen Top Fuel, Funny Car en Pro Modified te bewonderen zijn. Omdat de wedstrijd niet voor een kampioenschap meetelt, zullen er waarschijnlijk minder auto's aan de start verschijnen dan te doen gebruikelijk, maar veel rijders zullen toch wel graag van de gelegenheid gebruik willen maken om dit jaar nog een keer wat meters te maken en het materiaal te testen. Lang zag het er namelijk naar uit dat er voor deze klassen helemaal geen mogelijkheid meer zou zijn om nog in actie te komen. Welke motorklassen er precies in het programma zullen worden opgenomen, is nog niet bekend gemaakt. Naast de 'pro klassen' zullen ook alle sportsman klassen die bij de normale European Finals in actie komen tijdens de 'NOT The European Finals' hun competitie afwerken.

In de huidige onzekere tijden is alles uiteraard onder voorbehoud van het niet weer opnieuw uitbreiden van de coronabeperkingen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet