Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: DRAG-NL brengt dragracen terug in Drachten

flyer.01

Van 12 tot en met 14 juni is Dragstrip Drachten het strijdtoneel van de snelst accelererende auto's en motoren. De wedstrijd is een initiatief van DRAG-NL, een nieuw samenwerkingsverband van drie partijen met niet alleen een achtergrond in de dragrace-sport, maar die in persoon ook nog eens als rijder in de sport actief zijn. DRAG-NL staat garant voor de benodigde financiën waardoor het doorgaan van de wedstrijd ongeacht het aantal deelnemers is zeker gesteld. Het wedstrijdtechnische gedeelte zal in de vertrouwde handen zijn van de Dutch Hot Rod Association.


Tekst: Remco Scheelings
Foto: PR

Het was de afgelopen jaren een uiterst onzekere situatie rond de dragraces op Dragstrip Drachten, de Friese baan waar in het verleden zoveel mooie wedstrijden werden uitgevochten. Te vaak werden raceweekenden op het laatste moment afgeblazen omdat de organisatie er op basis van de inschrijvingen en/of weersvooruitzichten niet zeker van was dat men het evenement kostendekkend zou afsluiten.

flyer.04

Aan de financiële onzekerheid is met de komst van DRAG-NL een einde gekomen. DRAG-NL is een samenwerkingsverband van een drietal ondernemers die direct dan wel indirect ook als rijders in de sport actief zijn en die de dragrace-sport voor Nederland willen behouden. De partijen achter DRAG-NL hebben een bedrag ingelegd waarmee het doorgaan van de wedstrijd van 12 tot en met 14 juni is gegarandeerd. Of zich nu twintig of de voorlopig als maximum gestelde 150 rijders aanmelden, het evenement gaat door! De wedstrijd staat open voor auto's en motoren waarbij gestreefd wordt naar de komst van een aantal snelle en voor het publiek aansprekende klassen. Nadere informatie over klassen, inschrijving en andere zaken volgt binnenkort.

flyer.02

Het wedstrijdgedeelte, zoals onder andere baanpreparatie, tijdwaarneming en officials, ligt in de vertrouwde handen van de Dutch Hot Rod Association, de partij die de afgelopen jaren niet alleen op Drachten, maar ook bij vele buitenlandse wedstrijden voor deze taken verantwoordelijk was.

DRAG-NL beperkt zich dit jaar tot één wedstrijd. Men wil lering trekken uit dit eerste evenement en de animo onder Nederlandse en buitenlandse rijders peilen. Bij een geslaagd evenement wordt er uiteraard gekeken naar uitbreiding van de activiteiten in 2021.

flyer.03

Nadere informatie volgt op Facebook DRAG-NL. De website www.dragnl.nl is in ontwikkeling.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet