Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Drag Challenge op Gardermoen blijft boeien

Terje Håkonsen nam de gelegenheid waar om zijn nieuwe auto te testen. De fraaie Dodge zal worden ingezet in de Top Doorslammer klasse. Vlekkeloos verliep de test niet want iedere run moest worden afgebroken omdat de auto uit de koers raakte.
hakonsen.01

En nog een bekend gezicht dat op Gardermoen was om te testen, Hussain Al-Shammari. De rijder uit Koeweit reed de afgelopen jaren sporadisch mee in het FIA EK en bereidt zich nu voor op een comeback in deze titelstrijd. Net als Håkonsen reed Al-Shammari in de klasse Top Doorslammer en net als bij de Noor kreeg ook Al-Shammari geen volledig vlekkeloze run op de baan, al lagen in zijn geval de meeste problemen bij de lachgasmotor.
shammari.01

Een primeur op Gardermoen Raceway. Ida Zetterström schreef in het EDRS Pro Nordic MC de Super Street Bike klasse op haar naam. De Finse is daarmee de eerste vrouw die in deze klasse een wedstrijd weet te winnen. In de finale verbeterde Zetterström ook nog even haar persoonlijk record en bracht dit op 7,10 seconden.
zetterstrom

zetterstrom podium.gm19

De net zo snelle als fraaie Audi van Jens Eklund die de 402 meter aflegt in 6,9 seconden en daarin al op 320 km/u zit.
audi.01

De motor in het 'middenonder' van de Audi
audi.02

Celina Hanssen is de dochter van voormalig FIA Europees Top Methanol Dragster kampioen Fred Hanssen. De 16-jarige Noorse rijdt al een paar seizoenen met haar Junior Funny Car bij de Junior Dragsters. Het team heeft de body en het chassis van de Gladiator Nitro Funny Car gekocht en met daarin een andere motor stapt Celina volgend jaar over naar de klasse Super Comp. Intussen blijft Fred Hanssen actief in Amerika waar hij een geselecteerd aantal wedstrijden in de NHRA Top Alcohol Dragster klasse rijdt.
hanssen

En zo kun je een Junior Funny Car vervoeren en toch van alle luxe genieten. Kost wat, maar dan heb je ook wat.
bus

Top Fuel Motorcycle-rijder Jan Sturla Hegre neemt een kijkje bij de Top Fuel dragster van Maja Udtian en denkt er het zijne van, ......twee wielen teveel.....
hegre

Je mag dan Top Fuel rijden, als je haar maar goed zit, want je weet nooit wie je onderweg tegenkomt.
haar

Bij een Junior Dragster hoort ook een aangepast formaat sleepauto.
klein
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet