Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: FHRA Nitro Nationals weer vol verrassende wendingen

gustafsson q1
Rikard Gustafsson

Motoren
Bij de motoren telden de FHRA Nitro Nationals mee voor het EDRS Pro Nodic Motorcycle Championship en het FIM Europe European Drag Bike Championship. In de klasse Top Fuel Motorcycle waren het opnieuw Filippos Papafilippou en Rikard Gustafsson die met runs van 5,8 en 5,9 seconden de show stalen. In 5,83 seconden pakte Gustafsson dit keer de eerste kwalificatiepositie, met Papafilippou met 5,86 seconden kort daarachter op plek twee.

papafilippou kau el
Filippos Papafilippou

Het voorspellen van een finale tussen de Zweed en de Griek leek dan ook een zekerheidje, maar in de halve finale trok Gustafsson een rood licht en was uitgeschakeld. Papafilippou maakte geen fouten en eiste dan ook de winst voor zich op.

been
Willem Been

Als enige Nederlander in het veld zette Willem Been de zesde kwalificatietijd op de klokken en werd in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld.

christiansen
Marcus Christiansen

In de klasse Super Twin Motorcycle ging de eerste kwalificatiepositie met een keurige 6,42 seconden naar regerend kampioen Marcus Christiansen.

haas
Martijn de Haas

Met een tweede tijd (6,64 seconden) deed Martijn de Haas het ook uitstekend, terwijl Gert-Jan Laseur zich als tweede Nederlander in het veld als zevende voor de eliminaties plaatste. Met deze uitslag moesten de twee Nederlanders het in de eerste eliminatieronde tegen elkaar opnemen waarbij Laseur aan het langste eind trok.

laseur
Gert-Jan Laseur

In de halve finale viel echter ook het doek voor Laseur die met 7,14 tegen 7,16 seconden nipt zijn meerdere moest erkennen in de Fin Harri Piensalmi.

piensalmi
Harri Piensalmi

Omdat Christiansen bij de burn out van de finale een probleem aan zijn motor ontdekte, ging de winst in een bye run naar Piensalmi.

fredlund
Fredrik Fredlund

Pro Stock Motorcycle werd een prooi van Fredrik Fredlund. In de kwalificatie was de Fin met 7,09 seconden al een klasse apart, om vervolgens in de finale ten koste van de andere Fin in het veld, Janne Koskinen, de winst te pakken.

ruhanen
Vesa Ruhanen

In de klasse Super Street Bike eiste Vesa Ruhanen in een keurige 7,08 seconden de eerste kwalificatiepositie voor zich op, op plek twee gevolgd door Stephan Mead (7,15 seconden) en op drie Alex Hope (7,22 seconden).

hope
Alex Hope

Waar Ruhanen vervolgens in de eliminaties redelijk probleemloos naar de finale reed, ontpopte aan de andere kant van de ladder Ida Zetterström zich tot een reuzendoder. In 7,31 seconden klopte de blonde Finse eerst Mead, om in de halve finale in 7,28 seconden af te rekenen met Hope.

ssbfinal kau el
De finale tussen Vesa Ruhanen en Ida Zetterström

In de volledig Finse finale liet Ruhanen zich echter niet verrassen en in 7,14 seconden hield de winnaar van Tierp Zetterström van haar eerste SSB-zege af.

ssbpodium kau el
Het SSB-podium
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet