Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Eerste slag voor Anita Mäkelä, Sandro Bellio, Michael Gullqvist en Jimmy Ålund

alund.ps1
Jimmy Ålund

Jimmy Ålund wint meteen weer
Na tien Europese Pro Stock titels zette Ålund zijn activiteiten in deze klasse op een laag pitje, om vorig jaar in de Pro Modified klasse de FIA EK-titel te veroveren. Dit jaar zet de Zweed in op beide klassen en wil voor de unieke dubbel gaan. In de Pro Modified klasse strandde Ålund in de halve finale. Beter verging het de door Summit gesteunde rijder in zijn geliefde Pro Stock klasse.

malmgren
Michael Malmgren

In de kwalificatie bleef Ålund net achter de verrassend snelle Michael Malmgren steken, als was het verschil met 6,575 en 6,573 seconden minimaal.

ljungdahl1
Bengt Ljungdahl

Regerend kampioen Bengt Ljungdahl bleef daar met 6,61 seconden nauwelijks bij achter.

noren
Robin Norén

Robin Norén en Stefan Ernryd worstelden nog met wat set-up en elektronica problemen, maar met tijden van 6,64 en 6,66 seconden was ook hun achterstand niet groot. Met zijn nieuwe Dodge Dart moest Simon Gustafsson een groter gat toestaan (6,93 seconden).

ernryd
Stefan Ernryd

Malmgren had in de eerste ronde zoals verwacht geen problemen met Gustafsson en plaatste zich via een bye run in de halve finale voor de finale. Ålund gaf in de eerste ronde Ernryd geen kans en zag vervolgens in de halve finale tegenstander Ljungdahl een rood licht trekken.

ps final spme19
De finale

Uiterst verrassend had Malmgren in de finale een betere reactietijd dan Ålund, maar al snel kwam de 10-voudig Pro Stock-kampioen langszij om in 6,59 seconden de winst te grijpen.

bellio1 spme
Sandro Bellio

Sandro Bellio verslaat de dragsters
De Top Methanol klasse telde op Santa Pod helaas maar drie deelnemers. Dat deed echter niets af aan de gereden tijden en de onderlinge strijd. In de kwalificatie klokte Sandro Bellio met zijn Funny Car een snelle 5,52 seconden, na correctie van de reglementair vastgestelde 0,22 seconden ten opzichte van de dragsters goed voor 5,30 seconden.

lagg
Jonny Lagg

Daarmee bleef de Belg Jonny Lagg net voor, die met 5,31 seconden goed was voor een nieuw persoonlijk record. Monty Bugeja hoefde daar met 5,36 seconden nauwelijks iets op toe te geven. Bellio had in de halve finale een bye run en dat kwam het Belgische team goed uit want kort voor de start werd er een probleem met de motor ontdekt. Voor de finale wisselde het team nog snel de motor van de Monte Carlo Funny Car.

tm halve
Monty Bugeja klopt Jonny Lagg

In de andere halve finale moesten de twee dragsters van Lagg en Bugeja het tegen elkaar opnemen. Lagg kende de nodige tractieproblemen waardoor Bugeja in 5,50 seconden de winst kon pakken.

tm final spme19
De finale

In de finale maakte Bellio snel een einde aan de Maltese droom op een zege. De Belg reageerde beter op de lichten en zette met 5,53 seconden opnieuw een snelle tijd op de klokken, ruim voldoende om Bugeja achter zich te laten.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet