Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Veelbelovende start met The Main Event

habermann.d.01
Dennis Habermann

Habermann dubbel
In Top Methanol klokte Dennis Habermann in de eerste kwalificatierun met 5,32 seconden meteen de snelste tijd, gevolgd door zijn broer en regerend kampioen Timo Habermann (5,36 seconden).

lagg
Jonnie Lagg

Met Jonnie Lagg op plek drie (5,41 seconden) werd de top drie volledig bezet door dragsters. Jürgen Nagel was op plek vier de eerste Funny Car in het veld, gevolgd door Sandro Bellio.

bellio.01
Sandro Bellio

De Belg die vorig jaar twee wedstrijden op zijn naam wist te schrijven, lukte het maar niet om bij de start het vermogen op de baan te krijgen. Probleem was echter dat het team niet wist of de koppeling of de nieuwe baan van Santa Pod het grootste struikelblok was. In de eerste eliminatieronde was Bellio opnieuw een van de vele slachtoffers van tyre shake, zag Nagel aan de horizon verdwijnen en was uitgeschakeld.

habermann.t.03
Timo Habermann

Timo Habermann verging het met winst tegen Mikael Larsson en Lagg een stuk beter, waarna de regerend kampioen het in de finale moest opnemen tegen zijn broer Timo, die in de andere halve finale zijn landgenoot Nagel kansloos had gelaten.

finale tm
De Top Methanol finale

In een spannende finale scherpte Timo Habermann zijn snelste tijd van het weekend nog verder aan tot 5,301 seconden en verwees daarmee Dennis (5,37 seconden) naar de tweede plaats op het podium.

ljungdahl.01
Bengt Ljungdahl

Eerste klap voor Stefan Ernryd
Pro Stock telde op Santa Pod slechts vier deelnemers, maar dat maakte de strijd met een onderling verschil van slechts 0,07 seconden tussen de nummers één en vier niet minder spannend. In de kwalificatie eiste regerend kampioen Bengt Ljungdahl in 6,64 seconden de eerste plaats voor zich op, direct gevolgd door Stefan Ernryd (6,664 seconden), Michael Malmgren (6,669 seconden) en Robin Norén (6,71 seconden).

ernryd.01
Stefan Ernryd

In de eerste ronde en daarmee halve finale verbeterde Ernryd zich tot 6,603 seconden en verwees Malmgren naar het kamp der verliezers. Ronduit verrassend was de uitkomst van de tweede halve finale.

noren
Robin Norén

De jonge Norén bracht zijn persoonlijk record omlaag tot een zeer scherpe 6,65 seconden en had ook nog eens het geluk dat Ljungdahl zichzelf uitschakelde met een rood licht. Daarmee stond Norén bij de start van zijn tweede volledige Pro Stock seizoen voor het eerst in een finale.

finale ps
De Pro Stock finale

Daarin bleek Ernryd echter nog een maatje te groot. De Dodge-piloot kopieerde zijn run uit de halve finale (6,603 seconden) waardoor Norén (6,70 seconden) nog even op zijn eerste zege zal moeten wachten.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet