Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Regen kan kampioenen niet stoppen

spet leersum1
Wouter van Leersum

Geluk en pech
De rijders in het uitgebreide Sportsman programma hadden het geluk dat ze op donderdag door het op die dag wel meewerkende weer vijf kwalificatieruns konden afwerken. Daarna was het voor hen vooral toekijken en wachten, waarbij de competitie na veelal één, in een enkel geval twee, en soms zelfs helemaal geen eliminatieronde werd afgeblazen.

spet oomen
Johan Oomen

In diverse Sportsman klassen kwamen ook enkele Nederlandse rijders aan de start. In de uit 34 deelnemers bestaande Super Pro ET klasse met Johan Oomen, Wouter van Leersum en John Gerritsen drie landgenoten.

spet gerritsen1

spet gerritsen2

spet gerritsen3
John Gerritsen

Voor Gerritsen was het evenement al over voor het goed en wel begonnen was. Bij de start van zijn eerste kwalificatierun sprong er een olieleiding van de versnellingsbak waardoor de Nederlander op zijn eigen olie tegen de muur spinde. Mede dankzij de inzet van de familie Bellio lukte het nog wel om de Bel Air te repareren, maar op dat moment waren de kwalificaties door de regen al over. Gerritsen mocht nog wel een testrun maken en daarin bleek de Bel Air het weer gewoon goed te doen.

spet nederlanders
Wouter van Leersum en Johan Oomen

Van Leersum sloot de kwalificatie af op plek veertien, terwijl Oomen als 34st werd geklasseerd. In de eerste eliminatieronde stuitten de twee Nederlanders op elkaar waarbij Oomen Van Leersum te snel af was. In de tweede eliminatieronde trok Oomen echter een rood licht en was daarmee ook klaar. Overigens werd de derde eliminatieronde door de regen al niet meer verreden.

pet hoogenboom
Ron Hoogenboom

In de uit 38 rijders bestaande klasse Pro ET drie Nederlander aan het vertrek. Ron Hoogenboom was met een 9de plaats de hoogst geklasseerde landgenoot in de kwalificaties, op plek 13 gevolgd door Eddy van den Bos en op plek 17 Arie Wester.

pet wester
Arie Wester

pet vdbos
Eddy van den Bos

Van dit drietal overleefde alleen Van den Bos de eerste eliminatieronde. Helaas voor hem maakte de regen een verder vervolg van de competitie onmogelijk.

sc huis
Ronald Huis (archief foto)

Ronald Huis was zoals gebruikelijk weer actief in de klassen Super Gas en Super Comp. In het uit 16 deelnemers bestaande Super Comp veld kwalificeerde de Nederlander zich als 13de en won zijn eerste eliminatieronde. Tot een vervolg kwam het door de regen niet meer. In het uit 19 deelnemers bestaande Super Gas veld pakte Huis de 9de kwalificatiepositie, maar hier haalde de competitie zelfs niet de eerste eliminatieronde.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet