Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Regen kan kampioenen niet stoppen

tm habermann t
Timo Habermann

Habermann één-twee
In de klasse Top Methanol kon Timo Habermann de titel bijna niet meer ontgaan. Na de eerste kwalificatiesessie had de Duitser zijn kampioenschap binnen. Nadat in eerste instantie zijn broer Dennis Habermann de eerste kwalificatieplaats bezette met 5,435 seconden, dook Timo daar met 0,001 seconde onderdoor en pakte de eerste plaats.

tm habermann d
Dennis Habermann

Jonny Lagg sloot de kwalificatie als derde af, gevolgd door Sandro Bellio. De snelle Belg, die tot de European Finals aan drie wedstrijden had meegedaan, er daarvan twee had gewonnen en één keer als runner up was geëindigd, had veel last van het niet meer zo perfect vlakke asfalt van Santa Pod. De hobbels zorgen ervoor dat de niet van vering voorziene Funny Cars gaan stuiteren, waardoor de auto's snel schade oplopen of uit de koers dreigen te raken.

tm bellio
Sandro Bellio

Dit herhaalde zich in de eerste eliminatieronde waardoor Bellio in zijn run tegen Lagg van het gas moest en klaar was. Beter verging het Timo Habermann die ten koste van Jürgen Nagel (ook een Funny Car) en via een bye run in de finale belandde.

tm lagg
Jonny Lagg

Dennis Habermann lukte dit net niet want de nummer twee uit het kampioenschap werd in de halve finale verrassend geklopt door Lagg. Door zijn finaleplaats steeg Lagg ten koste van Bellio naar de derde plaats in de eindstand van het kampioenschap.

tm habermann t champ2017
Timo Habermann

ps ernryd
Stefan Ernryd

Tweestrijd
In de Pro Stock klasse ging Bengt Ljungdahl als leider de laatste wedstrijd in, gevolgd door Stefan Ernryd. Na zijn winst in Hockenheim en runner-up positie in Tierp was de Dico Dodge-rijder Ljungdahl dicht genaderd. In de kwalificatie maakte Ernryd met een eerste plaats (6,67 seconden) weer een paar punten goed, terwijl Ljungdahl zijn enige run de mist in zag gaan en op plaats zes de kwalificatie afsloot.

ps lindstrom
Thomas Lindström

Achter Ernryd pakte Thomas Lindström de tweede kwalificatiepositie, op drie gevolgd door Robin Noren.

ps noren
Robin Norén

In de eerste eliminatieronde had Ljungdahl de afstelling beter voor elkaar en plaatste zich in 6,63 seconden ten koste van Norén voor de halve finale. Daarin had Ljungdahl een bye run en aan deze overwinning had de Zweed voldoende om de titel definitief veilig te stellen.

ps ljungdahl
Bengt Ljungdahl

Ernryd wist na een overwinning op Simon Gustafsson ook de finale te halen, maar zelfs een overwinning had de nummer twee in de titelstrijd niet meer aan het kampioenschap kunnen helpen. Michael Malmgren eindigde in het kampioenschap op plaats drie, terwijl Lindström beslag legde op de vierde positie.

ps ljungdahl champ2017
Bengt Ljungdahl
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet