Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Rond de Dico Internationals

Meer blije gezichten en rijdsters die overstappen naar een hogere klasse. Nadat Maja Udtian in Gardermoen aan haar licentieruns voor de Top Fuel klasse was begonnen, wilde de 19-jarige Noorse op Tierp de hele procedure voltooien. De eerste run verliep door een fout bij de blower niet geheel naar wens waardoor de auto met de achterwielen loskwam. Op zaterdag kon de eerste volledige run worden gemaakt, terwijl op zondag met 4,11 seconden en 445 km/u de licentie definitief overhandigd kon worden. Udtian is nu de jongste Noorse Top Fuel rijder ooit. De European Finals op Santa Pod wordt de eerste officiële Top Fuel wedstrijd voor de voormalig Junior Dragster en Super Comp rijdster.
udtian.01

udtian.02

udtian.04

udtian.06

udtian.08

Een onafscheidelijk duo, Maja en Mari Udtian. Als haar jongere zus Mari in de Super Comp dragster rijdt, kijkt Maja, en omgekeerd bij de Top Fuel runs. Mari wilde zelfs een kwalificatie laten lopen om bij haar zus te zijn als die haar Top Fuel licentierun ging doen. De organisatie was zo welwillend om de rijvolgorde binnen de Super Comp klasse te veranderen zodat ze toch kon rijden en meteen daarna kijken.
udtian.03

Summit Racing Equipment heeft al geruime tijd nauwe banden met het Europese dragracen en is sinds dit jaar zelfs titelsponsor van de EDRS serie, die dan ook als Summit Racing Equipment EDRS European Drag Racing Series door het leven gaat. Vanuit Amerika was Jim Greenleaf, motorsports en event manager van Summit Racing Equipment, overgevlogen om het Europese dragracen met eigen ogen te zien. Ondanks dat hij zo ongeveer alle Amerikaanse banen en NHRA wedstrijden gezien heeft, was Greenleaf niet alleen onder de indruk van Tierp Arena, maar ook van het niveau van het Europese dragracen. Het bezoek van volgend jaar staat al gepland.
greenleaf
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet