Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dico Internationals van topniveau

tfm hegre
Jan Sturla Hegre

EDRS Pro Nordic MC
Bij de Dico Internationals werd ook gestreden om de titels in het uit vier wedstrijden bestaande EDRS Pro Nordic Motorcycle Championship. En ook hier ging het uiterst snel. In de Top Fuel Motorcycle klasse ging de winst en de titel naar de Noor Jan Sturla Hegre.

stm grimes
Tommy Grimes

In de Super Twin Motorcycle klasse zette de Amerikaan Tommy Grimes, rijdend op 'The Beast' van de Zweed Per Bengtsson, ongekend snelle tijden op de klokken. Na een 6,31 seconden in de kwalificatie, klokte Grimes in de eliminaties eerst een 6,36 seconden, om vervolgens in de halve finale een ongehoord snelle 6,29 seconden op het scorebord te zetten.

stm christiansen
Marcus Christiansen

In de finale werd Grimes echter op reactietijd geklopt door de verrassende Deen Marcus Christiansen, maar op dat moment was de titel voor de Amerikaan al binnen.

psm karlsson
Robert Karlsson

In de Pro Stock Motorcycle klasse pakte Robert Karlsson met tijden van 6,97 seconden de overwinning door in de finale meervoudig FIM Europees kampioen Fredrik Fredlund te verslaan.

psm olsen
Thomas Olsen

De titel ging echter naar Thomas Olsen, die de eerste drie wedstrijden op zijn naam had geschreven en op Tierp tot de halve finale reikte.

ssb lund
Mogens Lund

In de klasse Super Street Bike ging de winst naar Mathias Bohlin, maar de titel kwam in bezit van de Deen Mogens Lund.

bos
Eddy van den Bos

Nederlander op Tierp
In het programma van de Dico Internationals kwamen ook nog vele Sportsman klassen aan de start, met daarin één Nederlandse vertegenwoordiger. Vanuit Hockenheim was Eddy van den Bos meteen doorgereisd richting Tierp en bracht zijn vertrouwde Nova aan de start in de klasse Super Gas. In het 17 auto's tellende veld klokte de Nederlander een keurige derde kwalificatiepositie, wist de eerste eliminatieronde te overleven, maar werd uiteindelijk in de achtste finales uitgeschakeld.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet