Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Tierp Internationals maakt alles goed

ps ljungdahl
Bengt Ljungdahl

Bengt Ljungdahl maakt favorietenrol waar
Met maar liefst 15 combinaties had de Pro Stock klasse een van de mooiste deelnemersvelden van de afgelopen jaren. Er moest daarbij gekwalificeerd worden voor een eliminatieveld van acht, waardoor er al zeven combinaties op zaterdagavond naar huis konden. Zoals verwacht ging de strijd om de eerste kwalificatiepositie tussen de voor de titel strijdende runner-up van vorig jaar, Bengt Ljungdahl, en 10-voudig en regerend kampioen Jimmy Ålund die dit seizoen gebruikt om nieuwe afstellingen te testen en slechts aan drie van de zes races deelneemt.

ps alund
Jimmy Ålund

De eerste slag was met 6,55 seconden voor Ålund, maar in de derde run verbeterde Ljungdahl zich tot 6,52 seconden en pakte daarmee de definitieve eerste kwalificatiepositie.

ps ernryd
Stefan Ernryd

Achter dit tweetal zat het veld echter zeer dicht bij elkaar, waarbij Stefan Ernryd met 6,58 seconden de derde plaats voor zich opeiste, op vier gevolgd door Thomas Lindström (6,62), Michael Malmgren (6,64) en wellicht de grootste verrassing, Christian Sagelv (6,67) met de enige Ford Mustang in het veld.

ps lindstrom
Thomas Lindström

De eerste eliminatieronde leverde meteen een grote verrassing op want de gedoodverfde finalist Ålund kreeg bij de start last van tyre shake en zag de als zevende gekwalificeerde Magnus Petersson naar de overwinning rijden. Ljungdahl verging het een stuk beter en met snelle tijden (6,54 en 6,56 seconden) plaatste de titelfavoriet zich ten koste van Richard Sundblom en Lindström voor de finale. Aan de andere kant van de eliminatieladder liet Ernryd zich niet zoals op Santa Pod op reactietijd verrassen en schoof achtereenvolgens Sagelv en Petersson aan de kant.

ps final ti
De Pro Stock finale

In de eindstrijd maakte Ljungdahl zijn favorietenrol meer dan waar, want in 6,53 seconden liet hij Ernryd kansloos en pakte de volle punten.

Tijd om uitgebreid feest te vieren hebben de winnaars niet, want van 30 juni tot en met 2 juli staat in het Finse Alastaro alweer ronde drie van het FIA Europees Kampioenschap op het programma.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet