Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pomona maakt zich op voor de aftrap

capps.01

Driestrijd
In de Funny Car klasse wordt het weer de eeuwige driestrijd tussen de grootmachten Don Schumacher Racing (Dodge), John Force Racing (Chevrolet) en Kalitta Motorsports (Toyota). Met Ron Capps leverde DSR vorig jaar de kampioen en ook dit jaar verdedigt de routinier de kleuren van NAPA Auto Parts.

johnson.01

beckman.01

Ook geen wijzigingen bij de door Terry Chandler uit eigen zak gefinancierde inzet van Tommy Johnson Jr. en Jack Beckman, waarbij op deze DSR Dodges opnieuw aandacht wordt gevraagd en fondsen worden geworven voor de goede doelen Make-A-Wish en Infinite Hero.

hagan.01

De vierde DSR Dodge komt weer aan de start in de kleuren van MOPAR Express Lane en Rocky Boots en wordt gereden door Matt Hagan.

force.j.01

Bij John Force Racing opnieuw drie Chevrolets, waarbij de auto van John Force PEAK als hoofdsponsor behield en Robert Hight zoals altijd het Auto Club of Southern California logo draagt.

force.c.01

Wel geheel nieuw is de kleurstelling bij dochter Courtney Force waar Traxxas is vervangen door het in de sport groots teruggekeerde Advance Auto Parts.

force.c.04

Zoals eerder gemeld deed Courtney Force tijdens de vier testdagen op Wild Horse Pass Motorsports Park (Phoenix) van zich spreken door net als Leah Pritchett bij de Top Fuelers al onder het bestaande record te duiken.

todd.01

Bij Kalitta Motorsports vertrok Del Worsham. De routinier koos ervoor om terug te keren naar het familieteam van zijn vader, Worsham Racing, om het nog één keer, net als toen hij zijn carrière begon, als klein team op te nemen tegen de grootmachten. Inmiddels heeft Lucas Oil zich als sponsor bij Worsham gemeld, maar een heel seizoen zit er voor de voormalig kampioen nog niet in. De plaats van Worsham in de DHL Kalitta Toyota wordt ingenomen door J.R. Todd, die de afgelopen seizoenen de Top Fueler van Kalitta Motorsports bemande. Met ondersteuning van Tequila Patron, het bedrijf van haar vader, staat Alexis DeJoria weer aan de start in de tweede door Kalitta Motorsports gerunde Toyota.

wilkerson

Tot de kleinere teams, maar zeker met kansen op zeges, mag Tim Wilkerson worden gerekend. Voor het 17de seizoen mag de sympathieke routinier rekenen op de steun van Levi, Ray & Shoup en brengt een Ford Shelby Mustang aan het vertrek. Bij Jim Dunn Racing vertrok John Hale als rijder maar kreeg daarvoor James Campbell terug. Tevens wist het team met 7-Eleven een grote naam als sponsor aan zich te binden en behield daarbij de steun van onder andere Oberto Beef. Ondanks een dramatisch 2016 bleef Snap-on Cruz Pedregon trouw en dus is ook deze routinier weer van de partij.

lindberg.01

Uit Europees oogpunt was het grootste nieuws natuurlijk de komst van Jonnie Lindberg naar Head Racing. De voormalig Europees en tweevoudig en regerend NHRA Top Alcohol Funny Car kampioen vervangt Chad Head, maar omdat het team van Head niet alle 24 wedstrijden rijdt, start het seizoen voor de jonge Zweed pas half maart in Gainesville.

enders.01

Pro Stock
De Pro Stock klasse werd vorig jaar volledig gedomineerd door de Ken Black Racing Chevrolets van Jason Line, Greg Anderson (allebei Summit Racing) en Bo Butner (Jim Butner Auto). Het wordt afwachten of de concurrentie het gat heeft kunnen dichten. Elite Motorsports heeft afscheid genomen van Dodge, is weer terug bij Chevrolet en daarmee zouden meervoudig kampioenen Erica Enders en Jeg Coughlin Jr. weer races moeten kunnen gaan winnen. Kanshebbers zijn zeker ook Vincent Nobile (Mountain View Tire Camaro), Drew Skillman (Ray Skillman Chevrolet Camaro) en Chris McGaha (Harlow Sammons Chevrolet Camaro).

gray.01

Bij Gray Motorsports debuteert dit jaar de uit de Sprint Cars en Midgets afkomstige en pas 18-jarige Tanner Gray (Valvoline/Nova Services). Hoewel het de bedoeling was dat Tanner bij Gray Motorsports het stuur over zou nemen van zijn vader Shane, heeft 'senior' zich nu toch bedacht en staat ook zijn naam op de inschrijflijsten van Pomona. Marathon Petroleum verlengde het contract met Allen Johnson en daarmee moet deze routinier de eer van Dodge bij de Pro Stockers verdedigen. De overige deelnemers kunnen uiteraard voor verrassingen zorgen, maar een titel lijkt te hoog gegrepen.

Vrijdag beginnen op Pomona voor de Pro klassen de kwalificaties, waarna op zondag de eliminaties op het programma staan. Dan wordt duidelijk wie er met de eerste trofeeën, geldprijzen en punten vandoor gaan.

Snelste tijden tijdens vierdaagse test op Wild Horse Pass Motorsports Park

TOP FUEL
1. Leah Pritchett..................3.654
2. Steve Torrence...............3.691
3. Brittany Force.................3.695
4. Doug Kalitta....................3.697
5. Antron Brown.................3.701
6. Tony Schumacher...........3.705
7. Troy Coughlin Jr..............3.763
8. Clay Millican....................3.819
9. Scott Palmer...................3.992
10. Terry Totten..................4.214
11. Greg Carrillo Jr..............4.449

FUNNY CAR
1. Courtney Force.................3.804
2. Ron Capps....................... 3.854
3. John Force........................3.856
4. Robert Hight.....................3.859
5. Jack Beckman..................3.874
6. Matt Hagan......................3.874
7. Tommy Johnson Jr............3.892
8. Alexis DeJoria...................3.904
9. J.R. Todd..........................3.909
10. Tim Wilkerson.................3.935
11. Del Worsham..................4.060
12. Cruz Pedregon................4.536
13. Jeff Arend.......................4.757
14. Chad Green.....................5.201
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet