Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Verrassende wendingen bij Scandinavian Internationals

ps alund
Jimmy Ålund

Record en winst voor Bengt Ljungdahl
In de Pro Stock klasse was de eerste kwalificatiepositie in 6,51 seconden voor Jimmy Ålund, waarbij de 9-voudig kampioen met 6,53 seconden opnieuw op de hielen werd gezeten door Bengt Ljungdahl. Regerend en nu ook zeker uittredend kampioen Thomas Lindström bleef daar met een keurige 6,56 seconden maar nauwelijks bij achter, terwijl Richard Sundblom met 6,61 seconden de top vier completeerde.

ps lindstrom
Thomas Lindström

Hoewel het er het hele seizoen al aan zat te komen dat Ljungdahl Ålund wat snelheid betreft zou kunnen geen inhalen, was het toch een verrassing dat de Zweed, die eigenlijk pas dit jaar voor het eerst serieus meedoet aan het EK, in de eerste eliminatieronde een 6,491 seconden op de klokken toverde en daarmee Ålund zijn Europese record (6,498 seconden) afhandig maakte.

ps ernryd
Stefan Ernryd

Ten koste van Stefan Ernryd, die in de eerste eliminatieronde uiterst verrassend Lindström het nakijken had gegeven, plaatste Ljungdahl zich in 6.51 seconden voor de finale.

ps ljungdahl.1
Bengt Ljungdahl

Met weliswaar iets minder snelle tijden, deed Ålund dit ook ten koste van Magnus Petersson en Michael Malmgren. En zo kon het gebeuren dat er een finale was waarin Ålund een keer niet als favoriet van start ging. Ljungdahl bevestigde zijn snelheid in de eindstrijd door met 6,494 seconden voor de tweede keer onder het oude Europese record te duiken en terwijl Ålund kort na de start tractieproblemen kreeg, pakte Ljungdahl zijn allereerste overwinning in het FIA EK. Omdat Ljungdahl in het begin van het seizoen de nodige punten heeft laten liggen, bedraagt de voorsprong van Ålund op zijn naaste belager 37 punten. Het lijkt daarmee onwaarschijnlijk dat Ålund zich zijn tiende FIA EK Pro Stock-titel in Engeland zal laten ontglippen.

ps finale
De finale tussen Jimmy Ålund en Bengt Ljungdahl

De zesde en afsluitende ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing wordt verreden van 9 tot en met 11 september op het Engelse Santa Pod Raceway.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet