Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Main Event opent FIA Europees Kampioenschap Drag Racing

berg preview 16
Rene van den Berg

FIM Europe
The Main Event is ook de eerste ronde van het drie wedstrijden omvattende FIM Europe Drag Bike European Championship. De Top Fuel Bike en Pro Stock Bike klasse zijn met elf respectievelijk twaalf deelnemers goed bezet, terwijl Super Twin het met zeven rijders ook beter doet dan vorig jaar. In de Top Fuel Bike klasse verdedigt Ian King zijn titel. De Nederlandse eer zal worden hooggehouden door Rene van den Berg die in het paasweekend al veelbelovende tijden op de klokken zette.

laseur preview 16
Gert-Jan Laseur

In de Pro Stock Bike klasse is uiteraard regerend kampioen Fredrik Fredlund de grote favoriet. De Nederlander Gert-Jan Laseur eindigde vorig jaar als runner-up en zal er alles aan doen om het de Fin zo moeilijk mogelijk te maken. Namens het Shark Attack team van Rene van den Berg maakt Patrick Kras zijn Europese debuut in de Pro Stock Bike klasse.

haas preview 16
Martijn de Haas

In de Super Twin klasse pakte de Nederlander Martijn de Haas vorig jaar op overtuigende wijze de titel en hoopt dat dit jaar opnieuw te doen. De voor het Nederlandse Zodiac team uitkomende Noor Ronny Aasen zal daar echter een stokje voor willen steken. Een nog veel grotere uitdager lijkt Samu Kemppainen. De Fin pakte de FIM titel in 2014, veroverde vorig jaar de EDRS Pro Nordic MC titel in de Super Twin klasse, en gaat dit jaar zelfs op voor beide titels. De Super Street Bike Cup staat met twintig zeer snelle deelnemers uit acht verschillende landen garant voor spektakel, maar helaas geen Nederlanders in dit veld.

huis preview 16
Ronald Huis

Sportsman programma
Zoals altijd is er tijdens The Main Event ook weer een uitgebreid programma in de Sportsman klassen, waarin gestreden wordt om punten voor het Brits kampioenschap. In de diverse velden ook de nodige Nederlandse rijders, waarvan er een aantal zeker kans heeft op een topklassering. Zo verschijnen in de Super Comp klasse Eric Roerade, Ronald Huis en Jeremy Prince aan de start. Huis heeft een dubbelprogramma aangezien hij ook deelneemt in de klasse Super Gas en daar gezelschap krijgt van Stevan Reffeltrath. In de Super Pro ET klasse tenslotte drie Nederlanders, en wel Wouter van Leersum, Johan Oomen en Reinier van Schelt.

De Sportman klassen beginnen vrijdag aan hun kwalificaties, terwijl de FIA en FIM klassen pas op zaterdag in actie komen. De eliminaties staan voor de FIA en FIM klasse voor bankholiday maandag 30 mei op het programma.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet