Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Eerste NHRA-zege Robert Hight Houston.tf
Regerend Top Fuel-kampioen Tony Schumacher bleef ook in Houston, de vierde wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series, de te kloppen man. Met een tijd van 4,495 seconden eiste de U.S.Army-piloot de snelste kwalificatietijd voor zich op. Met runs in de 4,5 seconden wist Schumacher vervolgens probleemloos tot de finale door te dringen. Daarin moest de leider in de tussenstand het opnemen tegen de nummer twee uit de kwalificatie Cory McClenathan. Ook ‘Cory Mac’ was echter niet opgewassen tegen de U.S.Army-dragster. Met een tijd van 4,505 tegen 4,511 seconden pakte Schumacher zijn tweede overwinning van het seizoen. Nog indrukwekkender was echter de snelheid die hij daarbij bereikte, 335,32 mijl per uur (540 km/u), goed voor een nieuw nationaal record.

Eerste winst
In zijn vierde race pakte Robert Hight dus al zijn eerste overwinning. In de halve finale moest de Ford Mustang-rijder daarvoor wel zijn teambaas en schoonvader John Force achter zich laten. In de finale moest de rookie het vervolgens opnemen tegen Cruz Pedregon. Hight hield zijn zenuwen echter goed in bedwang, maakte geen fouten en eiste in een tijd van 4,78 seconden de overwinning voor zich op.

 Houston.ps
Vier winnaars
Bij de Pro Stockers verloopt het seizoen heel wat spannender dan vorig jaar toen Greg Anderson de competitie volledig overheerste. Met Warren Johnson kenden de ‘factory hot rods’ alweer de vierde verschillende winnaar in even zovele races. De 61-jarige Johnson, bezig aan zijn laatste seizoen, kreeg de overwinning in de finale in de schoot geworpen toen tegenstander Jason Line een rood licht trok. De overwinning in Houston was de 93ste uit de lange carrière van de zesvoudig Pro Stock-kampioen. Johnson gaat nu ook aan de leiding in de tussenstand.

tekst en foto's: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet