Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: European Finals, vlammend slot van FIA EK

Ook met een Street Legal Bentley kun je de voorwielen van de grond krijgen. De Bentley Continental GT van Steve Neimantas klokt op de kwartmijl 7,3 seconden en komt dan net boven de 205 mph (330 km/u)!
bentley

Het lijkt een grap, maar is weldegelijk serieus en kan ook in Street Eliminator, de Street Legal klasse van het Engelse dragracen. Een Enfield 8000, aangedreven door twee elektromotoren. Van het model zijn er ooit 120 gebouwd, waarvan er nu nog zo'n 30 over schijnen te zijn. Met tijden van rond de 11,5 seconden over de kwartmijl is de auto verrassend snel.
electric

Ook een aandrijfsas of versnellingsbak kan de krachten niet altijd aan en dan ligt de inhoud op straat.
olie

De 17-jarige Ellsa Karlsson reed dit jaar het EDRS Pro Nordic Motorcycle Championship, maar maakte met vader Robert nu een uitstapje naar het FIM kampioenschap. Nadat de Zweedse twee weken geleden op Tierp met 6,95 seconden de snelste Pro Stock Motorcycle run in Europa op de klokken zette, ging het op Santa Pod even mis. Ellsa raakte op vrijdag op de finishlijn de muur waardoor het motorblok schade opliep en ze de rest van het weekend aan de kant bleef.
ellsa

Bruno Bader is in de Pro Modified klasse zo ongeveer de meest constante rijder. Maar zelfs bij de Zwitser mislukt wel eens een run, zoals hier duidelijk zichtbaar is.
bader mislukt

Bij Liam Jones moest op donderdag nog flink wat gedaan worden om van een redelijk kaal chassis weer een 500 km/u snelle Top Fueler te maken.
jones

Een oude bekende, de Chevy Pick Up waar Jan Scheppers vele jaren mee actief was. De auto is nu in Engelse handen.
scheppers

En zo is ook het seizoen 2015 weer ten einde en begint het lange wachten tot eind mei volgend jaar als op Santa Pod met de Main Event het FIA EK 2016 aftrapt.
achter 2
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet