Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: NitrOlympX met te hoog déjà vu-gehalte

pet hol
Arnold Hol

Arnold Hol op één
In Pro ET maar liefst 42 rijders. De eerste kwalificatiepositie, met een tijd slechts 0,001 seconden boven zijn index, ging hierbij naar Arnold Hol. In de eerste eliminatieronde werd de Nederlander echter al uitgeschakeld.

pet haven
Ibo van der Haven

Ibo van der Haven bezette de 18de plaats terwijl Marc Hijmans na de kwalificaties de 25st positie innam. Van der Haven werd in de eerste eliminatieronde geklopt terwijl Hijmans na de achtste finales kon inpakken.

pet hijmans
Marc Hijmans

jd celestin
David Celestin

Junioren
Bij de Junior Dragsters 32 rijders waaronder met David Celestin één Nederlander. Celestin deed het daarbij uitstekend, overleefde twee ronden maar werd in kwartfinales uitgeschakeld.

fb zijlstra
Maarten Zijlstra

Ook in de motorklassen waren diverse Nederlandse rijders actief. Bij de Funny Bikes bezette Maarten Zijlstra na de kwalificatie plaats twee en Kars van den Belt plaats elf waardoor deze laatste zich niet kwalificeerde voor de eliminaties. Zijlstra sneuvelde in de kwartfinale.

fb belt
Kars van den Belt

Tot slot Super Twin Top Gas waarin Herman Jolink in het uit twaalf motoren bestaande veld, de vijfde kwalificatiepositie scoorde. De Nederlander schopte het tot de halve finales, maar moest daarin zijn meerdere erkennen in de latere winnaar Frederik Schack.

sttg jolink
Herman Jolink
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet