Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: NitrOlympX met te hoog déjà vu-gehalte

Nederlanders in de Sportsman klassen
In het omlijstende programma van het FIA en FIM Europees Kampioenschap kwamen ook nog vele Sportsman klassen op de Rico Anthes Quartermile aan de start. Afhankelijk van de vermogens hadden deze klassen wat minder problemen met de lastige baanomstandigheden. Ook een flink aantal Nederlandse coureurs was naar Hockenheim afgereisd. Helaas waren de successen beperkt en bereikte niet één landgenoot een finale.

spet leersum
Wouter van Leersum kwam nog een heel eind

Super Pro ET
In de klasse Super Pro ET maar liefst 43 deelnemers. Met een derde kwalificatieplaats was Wouter van Leersum de best geklasseerde Nederlander, op plaats tien gevolgd door Shari Oomen, terwijl Tom van der Wijden de kwalificatie als 28ste afsloot. Met een 39ste plaats stond Johan Oomen buiten de eliminaties.

spet oomen.j
Johan Oomen

spet oomen.s
Shari Oomen

Zowel Shari Oomen als Van der Wijden sneuvelden al in de eerste eliminatieronde. Met alweer een nieuw persoonlijk record (6,23 seconden, een tijd die in het Top Methanol Funny Car veld niet had misstaan) verliet Van der Wijden echter toch met een goed gevoel de Duitse baan. Overigens liet ook Oomen een nieuw persoonlijk record optekenen.

spet wijden
Tom van der Wijden

Van Leersum verging het in de eliminaties een stuk beter. De Nederlander wist twee ronden te winnen maar sneuvelde in de kwartfinale tegen de latere winnares, de debuterende Tereza Kucerikova, een 19-jarige Tsjechische uit de stal van Gerd Habermann Racing.

sg huis
Ronald Huis

Drie uit twaalf
In de klasse Super Gas onder de twaalf deelnemers liefst drie Nederlanders. Ronald Huis schopte het tot een zesde kwalificatiepositie maar dook in de kwartfinale over de index en werd daarmee uitgeschakeld. Met een negende en elfde kwalificatiepositie plaatsten Cas van de Mosselaar en Stevan Reffeltrath zich niet voor de eliminaties.

sg mosselaar
Cas van de Mosselaar

sg reffeltrath
Stevan Reffeltrath
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet