Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: NitrOlympX met te hoog déjà vu-gehalte

pm joosten
Een tweede kwalificatiepositie voor Robert Joosten

Drie Nederlanders
Voor de Pro Mods was iedere run ook weer een avontuur. Voor Robert Joosten viel het plaatje in run nummer drie precies op zijn plek. Met 6,535 seconden, een tijd waar de Nederlander normaal niet bepaald blij van zou kunnen worden, stond Joosten achter Mats Eriksson op kwalificatieplaats twee. Achter de Zwitsers Marcus Hilt en Bruno Bader bezette David Vegter de vijfde plaats, terwijl Marc Meihuizen met een 400 meter lange burn out als run, de handen van het publiek wel op elkaar kreeg, maar bleef steken op plaats tien. Grote problemen ook voor regerend kampioen Michael Gullqvist die niet één keer goed van de lijn kwam en het tot plaats zeven bracht.

pm meihuizen
Marc Meihuizen

Door hun kwalificatieposities moesten Vegter en Meihuizen het in de eerste eliminatieronde al tegen elkaar opnemen. Meihuizen had al snel weer met gripproblemen te kampen, waardoor Vegter zich voor de kwartfinale plaatste om daarin op een keurige manier af te rekenen met Bader. Joosten kende in de eerste eliminatieronde ook direct na de start gripproblemen maar omdat tegenstander Roland Bolleter nog slechter uit de startblokken kwam, plaatste de Nederlander zich toch voor de kwartfinale.

pm gullqvist
Michael Gullqvist

Daarin stond Joosten tegenover Gullqvist. Ondanks al het terugschroeven, was het vermogen van de Pro Dutch Camaro ook nu nog teveel voor de baan en plaatste Gullqvist zich ten koste van Joosten voor de halve finale. In deze halve eindstrijd moest Gullqvist zijn meerdere erkennen in Mattias Wulcan, de aanvoerder in de tussenstand van het kampioenschap.

pm vegter
David Vegter

In de andere halve finale verraste Vegter door in 6,44 seconden af te rekenen met de als eerste gekwalificeerde Eriksson. Na een moeizaam begin van het weekend stond de Nederlander toch weer in de finale, met Wulcan als tegenstander.

pm finale
David Vegter (voorgrond) in de finale tegen Mattias Wulcan

Wetende dat het sneller moest, zette Vegter er iets meer vermogen bij, maar direct na de start bleek dit al teveel te zijn voor de gladde baan. De Camaro van de Nederlander schoot naar rechts en over de witte lijn waardoor Wulcan de winst greep, ondanks het feit dat de Zweed aan het eind met motorproblemen te kampen kreeg en in 8,5 seconden de finish passeerde.

pm wulcan
Mattias Wulcan

pm podium
Lachende gezichten op het Pro Mod-podium

No Pro Stock
De Pro Stock-rijders deden in de eerste kwalificatieronde een poging, maar toen niet één auto van de startlijn wegkwam, besloten de Zweedse rijders hun motoren hier niet aan te wagen en haakten af. Zowel de overige kwalificatieronden als de eliminaties werden voor deze klasse geschrapt.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet