Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Summer Nationals, maar dan op z'n Engels

Na zijn debuut bij 'Round 1' bracht Steve Neimantas zijn prachtige Bentley voor zijn tweede officiële optreden aan de start. Aan één run had de Engelsman genoeg om 7,58 seconden en 188 mph (302 km/u) op de klokken te toveren, en dat voor een 'gewone' straatlegale auto.
bentley

De Summer Nationals is vooral voor de Sportsman racers en dat brengt klassen aan de start die bij de grote FIA-evenementen niet te zien zijn. Zoals de Wild Bunch, auto's die aan oude tijden doen terugdenken.
wild bunch.01

wild bunch.03

wild bunch.04

Maar ook Outlaw Anglia, een uiterst spectaculaire klasse waarin snelle tijden op de klokken komen. Ster van deze klasse is de Schot Colin Millar, niet alleen goed voor mooie burn outs maar met een kwalificatietijd van 7,58 seconden en een eindsnelheid van 178 mph (286 km/u) extreem snel.
anglia

Een oude bekende. De Pick Up waarmee Robert Joosten triomfen vierde voordat hij overstapte naar de Pro Mods. Met een andere motor in het vooronder wordt de auto tegenwoordig bestuurd door Belinda Bull.
pick up

Super Pro ET-rijder Peter Walters maakte op de testdag zijn eerste licentieruns in de Top Methanol Dragster van Dave Wilson. Deze kans werd hem geboden door Derek Flynn, zelf diverse jaren in de TMD-klasse actief en al langere tijd sponsor van Walters.
walters.01

walters.02

Anton Schneider, zo uit de Junior Dragsters in de Nissan Skyline waarmee eerder zijn vader Norbert reed.
schneider
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet