Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Summer Nationals, maar dan op z'n Engels

leersum.02
Wouter van Leersum

Winst
In de klasse Super Pro ET deed Wouter van Leersum het uitstekend. Bij zijn eerste optreden van het seizoen zette Van Leersum keurige runs op de klokken die uiteindelijk goed waren voor een nieuw persoonlijk record en een tiende kwalificatiepositie in het uit 35 auto's bestaande veld. Super Pro ET kwam nog wel aan zijn eerste eliminatieronde toe en daarin zette Van Leersum met 7,2792 seconden opnieuw een persoonlijk record op de klokken. Hij dook daarmee weliswaar 0,0008 seconde onder zijn index, maar omdat zijn tegenstander nog verder onder zijn index reed, plaatste de Nederlander zich toch voor de tweede (uiteindelijk niet meer verreden) eliminatieronde.

wijden.03
Tom van der Wijden

Eerste meters
In Super Pro ET maakte Tom van der Wijden zijn debuut met de Meth-Ness Dodge Avenger Funny Car. Nadat bij het opstarten van de motor een probleem geconstateerd werd, was Van der Wijden te laat voor de eerste kwalificatiesessie. Bij de tweede poging kwam de Nederlander wel in actie. Een keurige burn out werd gevolgd door een nette start waarna de Nederlander geheel volgens plan van het gas ging. Ervaring opdoen en leren omgaan met de volledig nieuwe auto en techniek gaan op dit moment nog boven snelle tijden.

wijden.02
Laarzen aantrekken valt niet mee met zo'n dik pak

Motoren
Bij de motoren kwamen ook enkele Nederlanders en Belgen in actie. Bij de Funny Bikes schopte Marc van den Boer het tot kwalificatieplek zes, Luc Raeymaekers tot plek negen en Stefan Schmidt tot plek dertien. Viep Bloemen zag in zijn kwalificatierun de finishlijn niet.

boer.02
Marc van den Boer

schmidt.s
Stefan Schmidt

In 8,5 Bike kwalificeerde Hensley Eugenia zich als zesde en Margot Schmidt als achtste.

eugenia
Hensley Eugenia

schmidt.m
Margot Schmidt

In de voor de Euroserie meetellende Super Twin Top Gas klasse bracht Herman Jolink het in de kwalificatie tot een tweede plaats. De motoren kwamen in het geheel niet meer aan een eliminatieronde toe.

jolink
Herman Jolink
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet