Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: DHRA kijkt en leert bij NHRA in Las Vegas (deel twee)

antron-vs-tony

Zondag 27 oktober was de dag van de eliminaties, de grote finale. We kwamen voor aanvang van de wedstrijd in het startvak veel bekenden tegen, van Chip Foose, de wereldberoemde hot rod bouwer, tot Don Schumacher, de grote teameigenaar. Een nieuwe ervaring voor ons was de openingsceremonie, waar eerst een dominee een gebed voordroeg, gevolgd door een dame die het volkslied begon te zingen en met als grote finale het landen van de Amerikaanse vlag. Dat alles gaf wel een heel apart gevoel van eenheid. Heel bijzonder om mee te maken.

gerard-annet-kenneth

Ook vonden we nog even de tijd om een gezamenlijke foto bij de boom te maken met Anette Heleander, starter van Tierp Arena, de Zweedse dragrace-baan. Het was erg leuk om met zijn drieën op te trekken en kennis te delen.

nhra-polo

Al met al kregen we allebei een dikke duim voor onze hulp. Als dank mochten we onze net verkregen NHRA-kleding houden, zowel de polo als het nette shirt.

lvms-safety-group-tshirt

De NHRA maakt gebruik van zowel lokale als vaste NHRA-medewerkers. De lokale medewerkers vallen allemaal onder Las Vegas Motor Speedway en hebben ook hun eigen Safety groep. Deze groep heeft een eigen T-shirt met slogan. Als dank voor de samenwerking hadden we de eer om elk een exemplaar te mogen ontvangen. Deze nieuwe vrienden zullen we niet snel vergeten. We begrijpen nu nog beter de betekenis van een kleine sticker aan de binnenzijde van de NHRA Safety Safari trailer: 'Without safety, you're dead'.

safety

Aan al het goede komt een eind en dus was het maandag 29 oktober helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Als kleine verrassing troffen we bij de overstap in Detroit nog een paar Nederlanders, en hoe toevallig, ook zij waren naar de NHRA Toyota Nationals geweest. Maar niemand kan het van zo dichtbij hebben gezien als wij!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet