Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Alastaro houdt spanning erinTwee op rij
Bij de Pro Modifieds lijkt Urban Johansson vrij onverwacht dit seizoen de te kloppen man. Met 6,304 seconden eiste de winnaar van Santa Pod ook in Alastaro de pole position voor zich op. In de eliminaties toonde de Zweed zijn klasse door met tijden van 6,28 en 6,37 seconden naar de finale te rijden. Daarin moest Johansson het opnemen tegen de Fin Seppo Saapola die handig profiteerde van slechte reactietijden of problemen van zijn tegenstanders. In de finale maakte Johansson geen fouten en pakte met 6,31 seconden gedecideerd de winst. Met twee zeges gaat de Zweed nu afgetekend aan de leiding in de titelstrijd.

 alastaro_meihuizen
Marc Meihuizen

Fraai resultaat en record Meihuizen
Een uitstekende prestatie was er opnieuw voor Marc Meihuizen. Tijdens de kwalificatie was de Nederlander met 6,42 seconden al goed voor de vijfde positie. In de kwartfinale benaderde Meihuizen met 6,37 seconden tot op een fractie zijn eigen Nederlands record en liet daarmee de finalist van Santa Pod Michael Gullquist ruim achter zich. Tevens verbeterde de Nederlander met 354 km/u zijn eigen Nederlands snelheidsrecord. In de halve finale moest Meihuizen echter zijn meerdere erkennen in de latere winnaar Johansson. Als de Nederlander in deze halve finale zijn tijd van eerder die dag had kunnen evenaren had hij de Zweed geklopt. Door zijn halve finaleplaats staat Meihuizen nu op een gedeelde derde plaats in de tussenstand van het Europees kampioenschap.

 alastaro_aasen
Ronny Aasen

Motoren
De strijd bij de motoren leverde een aantal verrassende winnaars op. In de klasse Top Fuel Bike ging de winst naar Rikard Gustavsson die in de finale de regelmatig in Drachten actieve Luigi Ferretti het nakijken gaf. De winnaar van Santa Pod, de Nederlander Roel Koedam was niet naar het verre Finland afgereisd. De finale in de klasse Pro Stock Bike kende een verrassend verloop. Zowel Anders Larsson als Anders Abrahamsson trokken een rood licht. Omdat Abrahamsson echter als eerste weg was ging de winst naar Larsson. Bij de Super Twin Top Fuel ging de winst naar regerend kampioen Ronnie Aasen die in de finale de verrassend tot de eindstrijd doorgedrongen Günther Sohn met een klein verschil achter zich liet.

De volgende ronde in het FIA en UEM Europees Kampioenschap wordt van 27 tot en met 30 juli verreden in het Zweedse Mantorp Park.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet