Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Alastaro houdt spanning erin alastaro_joon
Lex Joon

Meer dan tevreden
Met zijn halve finaleplaats was ook Joon meer dan tevreden. “Na het vertrek van crewchief Eddie Corr zijn we met een volledig nieuwe set up van start gegaan. We konden dus niet terugvallen op eerdere gegevens. De auto reageert uitstekend op de wijzigingen die we nu doen. En wat heel belangrijk is, behalve een gebroken klep door materiaalbreuk, is er niets kapot gegaan. Een teken dat we met de set up op de goede weg zijn. Het belooft veel voor de komende wedstrijden. Dan rijden we op goede banen en kunnen we het vermogen ook op de laatste meters beter kwijt. Daarbij komt ook nog dat de uitslag voor ons gunstig is uitgepakt waardoor we met een vijfde plaats maar 43 punten achterstaan op de leider Fällström .”

 alastaro_wilson
Dave Wilson

Rollen omgedraaid
Bij de Top Methanol Dragsters nam regerend kampioen Dave Wilson revanche op de winnaar van Santa Pod, Peter Schöfer. De Duitser pakte met 5,496 seconden de pole position op 0,01 seconde gevolgd door Wilson. In de finale stond het duo weer tegenover elkaar. Bijna pakte Schöfer de Engelsman op reactietijd. Vlak voor de finish wist Wilson door een snellere run de Duitser te achterhalen. Het verschil op de lijn: 0,008 seconden!

 alastaro_larsen
Dan Larsen

Larsen snel
Bij de Top Methanol Funny Cars werd de winnaar van Santa Pod en poleman in Alastaro (5,837 seconden) Leif Andreasson in de halve finale op reactietijd naar huis gestuurd door Martin Lundquist. Aan de andere kant van de eliminatieladder ging Dan Larsen steeds sneller en schakelde met 5,79 seconden Ulf Leanders uit. In de finale deed de Deen er met 5,77 seconden nog een schepje bovenop, liet Lundquist kansloos en is daarmee weer volledig terug in de strijd om de titel.

 alastaro_alund
Jimmy Alund

Weer op reactie
In de Pro Stock-klasse kende de winnaar van Santa Pod Eero Knihtilä grote problemen en kon na een zevende kwalificatiepositie in de eerste eliminatieronde niet eens aan de start verschijnen. Beter verging het Jimmy Alund en Michael Malmgren. Met snelle tijden laag in de 6,9 seconden wist dit duo tot de eindstrijd door te dringen. Voor Malmgren een mooie revanche na zijn crash in de eerste kwalificatieronde op Santa Pod. In de finale verviel de voormalig kampioen echter weer eens in zijn bekende fout. Op reactietijd werd de Zweed geklopt door regerend kampioen Alund die daarmee nu ook aan de leiding gaat in de titelstrijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet