Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Records en bekers voor Tom van der Wijden

wijden 03

Wildstreet
Maar al deze wedstrijden waren voor Van der Wijden nog niet genoeg om zijn honger naar snelheid te stillen. Zo kwam de Step-a-Side Chevelle ook aan de start in de Wildstreet klasse van de DHRA-titelstrijd. "Omdat een aantal wedstrijden samenviel met buitenlandse evenementen, kon ik uiteindelijk maar aan drie races meedoen. Desondanks werden we toch derde in het kampioenschap. Bij de twee wedstrijden in Drachten werden we met de snelste tijd eerste en in het Duitse Jade wonnen we de Wildstreet klasse en eindigden als eerste in King Speed. Daarbij pakten we met 8,781 seconden en 254 km/u ook het baanrecord", aldus Van der Wijden over zijn succesvolle deelname bij de DHRA.

wijden 05

Dank
"Zonder de hulp van mijn teamleden Willem, Leonie, Ferry, Gregor en Ralph was dit allemaal natuurlijk niet mogelijk geweest en daarom wil ik die dan ook hartelijk bedanken, net als uiteraard mijn trouwe sponsors Step-a-Side USA Parts, WVB Holland, Custom Exhaust Shop, West Cars autoschade, JLM-personenvervoer, Spa Visie, American Service Point en IH-ortho."

wijden 06

Funny Car uitdaging
Nog een seizoen met de Chevelle had ongetwijfeld een nog verder gevulde prijzenkast opgeleverd, maar stilstand is achteruitgang en dus gaan Van der Wijden en Step-a-Side Drag Racing in 2014 een nieuw avontuur aan. Zoals inmiddels op AUTOSPORT.nl te lezen was, heeft het team de hand gelegd op de ex Jayne Kay Dodge Avenger Top Methanol Funny Car. Een totaal ander type auto en met de 1.600 pk sterke motor goed voor tijden van iets meer dan 7 seconden op de kwartmijl, bijna 1,5 seconden sneller dan de vertrouwde Chevelle. "Het is een hele stap en daarbij rijdt een Funny Car totaal anders dan een doorslammer die ik gewend ben. Maar ik kijk er erg naar uit en heb er nu al zin in", aldus Van der Wijden, die met zijn nieuwe aanwinst voorlopig de Super Pro ET klasse trouw blijft.

wijden 04

Step-a-Side Drag Racing is nog op zoek naar commerciële partners die samen met het team deze volgende stap op de dragrace-ladder willen maken. Daarnaast is de Chevelle nog niet verkocht, dus geïnteresseerden die een bewezen snelle en constante dragracer in hun bezit willen krijgen, kijk snel op www.stepaside.nl en volgend seizoen doe je mee om de prijzen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet