Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: European Finals zorgen voor afsluiting in stijl

spet laan
Maurice van der Laan

Vijftig deelnemers
Super Pro ET spande met 50 deelnemers de kroon en daaronder maar liefst zeven Nederlanders. Met een vierde plaats was Maurice van der Laan in de kwalificaties de hoogst geplaatste landgenoot, op zes gevolgd door Johan Oomen. Reinier van Schelt bezette na de kwalificaties de 16de plaats, Shari Oomen de 19de, Wouter van Leersum de 37ste, John Gerritsen de 39ste en Tom van der Wijden de 40ste positie.

spet schelt
Reinier van Schelt

In de eerste eliminatieronde dook Van der Laan met een nieuw persoonlijk record van 8,32 seconden ver onder zijn index en was uitgeschakeld. Datzelfde was het geval bij Van Schelt, terwijl Gerritsen gewoon door een minder goede run voortijdig kon inpakken. Voor Van Leersum was de wedstrijd al voor de start van de eerste run over toen bij de burn out de oliedruk wegviel en de Nederlander uit voorzorg de motor van zijn Camaro uit zette.

spet gerritsen
John Gerritsen

spet leersum
Wouter van Leersum

Beter verging het vader Johan en dochter Shari Oomen en Van der Wijden die wel tot de tweede ronde wisten door te dringen. Daarin viel het doek voor de familie Oomen nadat zowel Johan als Shari zichzelf uitschakelden met een rood licht. Datzelfde deed de tegenstander van Van der Wijden waardoor de Step-a-Side rijder als enige Nederlander tot de derde ronde wist door te dringen. Daarin viel echter, door een minder goede run, ook het doek voor de laatste Nederlandse Super Pro ET deelnemer.

spet oomenj
Johan Oomen

spet oomens
Shari Oomen

spet wijden
Tom van der Wijden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet