Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: European Finals zorgen voor afsluiting in stijl

Naast de FIA en FIM klassen en de door Leif Helander en Steve Venables gewonnen Funny Car en Super Street Bike klasse, was er ook een omvangrijk programma voor de Sportsman klassen in het Euro Finals schema opgenomen. Daarbij kwam een groot aantal Nederlanders aan de start. Tot podiumplaatsen leidde dit helaas niet, maar met veel kwalificatieruns en in enkele gevallen meerdere eliminatieronden, deden de Nederlandse rijders te midden van de sterke (Engelse) concurrentie waardevolle ervaring op.

sc huis
Ronald Huis

Dubbel
Ronald Huis kwam zowel in de Super Gas al Super Comp klasse aan de start. In een veld van 14 deelnemers plaatste Huis zich in de Super Gas klasse als negende voor de eliminaties, maar werd in de eerste eliminatieronde op reactietijd geklopt. Beter verging het Huis in de Super Comp klasse. Vanaf een zevende kwalificatiepositie klopte de Nederlander in de eerste ronde zijn landgenoot en als 14de gekwalificeerde Jeremy Prince. In de kwartfinale viel het doek alsnog voor Huis toen hij na een matige run zijn meerdere moest erkennen in Paul Brown.

sc eijskoot
Frank Eijskoot

Deze Engelsman was in de eerste eliminatieronde al verantwoordelijk geweest voor de uitschakeling van de als tiende uit de kwalificaties gekomen Nederlander Frank Eijskoot.

sc roerade
Eric Roerade

Met een tweede positie deed Eric Roerade het van de vier Nederlandse Super Comp-rijders in de kwalificaties nog het beste, maar ook hij sneuvelde al in de eerste ronde.

pet bos
Eddy van den Bos

Onder de 39 (!) deelnemers in de klasse Pro ET drie Nederlanders. Eddy van den Bos pakte in de kwalificatie een keurige zesde positie, terwijl Hans van der Spek en Marck Harteveld zich als 29ste en 30ste ook voor de eliminaties (32-veld) wisten te plaatsen. Harteveld sneuvelde in de eerste ronde (onder de index), terwijl Van den Bos en Van der Spek deze eerste ronde nog wel wisten te overleven maar vervolgens in ronde twee naar huis werden gestuurd.

pet harteveld
Marck Harteveld

pet spek
Hans van der Spek
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet