Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Thomas Nataas leidt, Nederlanders sterk in Pro Mod

vr tmfc lindberg
Jonnie Lindberg

Extreem snel
In de Top Methanol Funny Car klasse zette Jonnie Lindberg in de eerste sessie de toon met een ongekend goede run van 5,437 seconden en 432,69 km/u. Daarmee is de Zweed wat eindsnelheid betreft zelfs sneller dan de hoogste snelheid in Amerika gereden. Zijn tijd is de (volgens de hier bekende gegevens) tweede ooit ter wereld. Als Lindberg morgen binnen 1% van deze scores komt, kunnen de records officieel worden erkend. Ulf Leanders is na twee runs als tweede geklasseerd (5,54 seconden) en Leif Andreasson is derde. De Belg Danny Bellio bezet na vandaag de zevende plaats.

vr pm wulcan
Mattias Wulcan

Weinig in de vijf
In Pro Modified werden veel runs onder de 6-secondengrens verwacht, maar dat bleef beperkt tot één rijder, Mattias Wulcan, die dat twee keer deed en met 5,94 seconden de eerste plaats bezet. Tweede is Roger Johansson die met 6,02 seconden een uitstekende tijd op de klokken zette met zijn van een lachgasmotor voorziene Mustang. Michael Gullqvist, de leider in de tussenstand van het kampioenschap en de man waarvan iedereen verwachtte dat hij met gemak in de 5-seconden zou duiken, bleef na twee mislukte runs steken op een 20ste plaats in het uit 31 auto's bestaande veld.

vr pm vegter
David Vegter in helaas zijn laatste run van het weekend

De Nederlanders deden het wat posities betreft uitstekend, maar hadden op snellere tijden gerekend. David Vegter is met een vijfde plaats (6,17 seconden) de hoogst geklasseerde Nederlander, Marc Meihuizen volgt met 6,18 seconden op plaats zes, terwijl Robert Joosten met 6,22 seconden een voorlopige negende plaats bezet. Het zal morgen echter sneller moeten om deze posities zelfs maar te kunnen behouden. Helaas gaat dat voor Vegter niet op, want bij de tweede run heeft zijn motor zoveel schade opgelopen dat hij niet meer aan de start zal kunnen verschijnen.

vr pm meihuizen
Marc Meihuizen

vr pm joosten
Robert Joosten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet