Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Capps en Beckman klaar voor de laatste rondelangdon_kwali
Shawn Langdon

Eerste ronde essentieel
In de Top Fuel klasse werd de snelste tijd op de klokken gezet door Shawn Langdon (3,73 seconden), voor Brandon Bernstein en Morgan Lucas. Inclusief de bonuspunten uit de kwalificatie gaat leider Antron Brown de eliminaties in met een voorsprong van 67 punten op Tony Schumacher en 70 op Spencer Massey. Dit Don Schumacher Racing-drietal gaat (vanavond/vannacht onze tijd) strijden om de titel.

brown_kwali
Antron Brown 

De uitgangspositie van de leider is echter minder makkelijk dan het lijkt, want in de kwalificatie kwam Brown niet verder dan plaats tien en moet het daardoor in de eerste eliminatieronde opnemen tegen …Massey. Brown kan dus meteen één tegenstander in de titelrace kwijt zijn, maar bij verlies liggen er met 20 punten per gewonnen eliminatieronde weer volop kansen voor Massey en Schumacher om er alsnog met de titel vandoor te gaan.

johnson_kwali

Pro Stock titel voor Allen Johnson
In de Pro Stock klasse kan Allen Johnson niets meer gebeuren. In de kwalificatie eiste de MOPAR-piloot achter Jason Line de tweede tijd voor zich op en is daarmee in de titelstrijd niet meer in te halen voor de concurrentie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet