Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Shark Attack neemt grote vormen aan shark_altered.01

Vier
Maar voor het eerst in haar bestaan breidt Shark Attack ook uit naar vier wielen. In Duitsland wist het team beslag te leggen op de Altered waarmee Jürgen Nagel ooit Canadees kampioen werd in de klasse Altered B. De auto is voorzien van een Lee Shephard 302ci small block pro stock motor. De Altered wordt bestuurd door Bo Haayer. Nagel zal het team tijdens de eerste races begeleiden en daarbij tevens in Drachten voor demo-runs aanwezig zijn met zijn huidige auto, een Top Methanol Funny Car.

 shark_altered.00

Junior
Binnen Shark Attack is ook aan de jeugd gedacht. Vanuit Amerika is een Junior Dragster aangekocht. Deze auto zal om beurten worden gereden door Ivana, de dochter van Rene van den Berg en Danique, de dochter van Bo Haayer. Het aardige van dit deel van het team is dat het volledig ‘self-supporting’ is. Zo bestaat de crew ook uit junioren, die zelf door middel van een club van honderd, donaties en familie sponsoring zoekt.

Vereniging
Shark Attack is een goed voorbeeld waartoe enthousiasme voor de sport kan leiden. Crewchief van het team is namelijk Frans Souverein, in de jaren ‘70 en ’80 zelf op de dragstrips actief. Na een afwezigheid van een kleine twintig jaar bezocht hij met Jörgen Waalewijn één van de dragraces in Drachten. Waalewijn was meteen verkocht en het duo begon met EURO 500,00 sponsorgeld de Funny Bike te bouwen waarmee Jörgen nu nog actief is. Om het geheel ook financieel in goede banen te leiden werd Dragracevereniging Shark Attack opgericht, een vereniging met betalende leden, donateurs en sponsors. Eén van die sponsors was Rene van den Berg met als resultaat dat hij zelf op de racemotor belandde. Inmiddels hebben zich zoveel enthousiaste leden aangemeld dat het team steeds grotere vormen aanneemt. Shark Attack is nu binnen Nederland het enige team dat met zowel motoren, een auto als een Junior Dragster aan de start verschijnt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet