Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Top Fuel kampioen Del Worsham stoptupd_nov_bernstein

De naam van Kenny Bernstein was nauw verbonden met Budweiser. Ruim dertig jaar verdedigde Bernstein de bekende rode kleuren van deze Amerikaanse biergigant. Na het stoppen van Budweiser was de Kenny Bernstein Racing Top Fueler te zien in het blauw van Copart. Overigens is Kenny Bernstein tot op de dag van vandaag nog steeds de enige teameigenaar met overwinningen op zijn naam in de belangrijkste Amerikaanse race-series, te weten NHRA Drag Racing, NASCAR en CART/Indycar. Reden voor het stoppen is het feit dat Bernstein het na zoveel jaren full time heel Amerika doorreizen wat rustiger aan wil doen. Momenteel wordt hard gewerkt aan het onderbrengen van zijn zoon Brandon bij een ander team. In hoeverre Copart als sponsor hierbij betrokken blijft is niet duidelijk.

upd_nov_coughlin

Jeg Coughlin terug
Maar niet alleen nieuws over ‘stoppers’ zo kort na afloop van het seizoen. Na een afwezigheid van slechts één jaar keert viervoudig NHRA Pro Stock kampioen Jeg Coughlin Jr. terug in de voor hem zo vertrouwde klasse. Coughlin verschijnt op de baan in de kleuren van Mopar/JEGS.COM en is met zijn MOPAR Dodge Avenger naast Allen Johnson de tweede officiële vertegenwoordiger van MOPAR/Dodge.

Meer Mopar
Een andere rijder die op extra steun van MOPAR/Dodge mag rekenen is Matt Hagan, de Don Schumacher Racing-piloot die vorige week de NHRA Funny Car titel veroverde. Mopar en partners Pennzoil en Magneti Marelli zullen met ingang van 2012 veel nadrukkelijker dan voorheen het kleurenschema van Hagan’s Dodge Charger R/T bepalen.

upd_nov_optima

Optima
Ook goed sponsornieuws bij Kalitta Motorsports. Optima Batteries was dit jaar al subsponsor van het team maar breidt haar belang uit en zal in 2012 als hoofdsponsor te zien zijn op de Top Fueler van David Grubnic. Daarnaast blijft Optima subsponsor op de overige drie auto’s van Kalitta Motorsports. Optima was in het verleden ook een belangrijke sponsor in het Europese dragracen en kreeg vooral bekendheid met de steun aan de Zweed Peter Lantz.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet