Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dames gaan (bijna) voor! phoenix.enders.00
Erica Enders

In de Pro Stock-klasse doet Erica Enders van zich spreken. In pas haar tweede seizoen stond Enders tijdens de eerste twee races op een tweede kwalificatiepositie. In Gainesville bereikte ze de finale. Dit keer moest ze het nog afleggen tegen Tom Martino, maar zeker is dat de pas 22-jarige Enders, die al op 8-jarige leeftijd in de Junior Dragsters debuteerde, binnenkort een wedstrijd op haar naam gaat zetten. Bij de Pro Stock Bikes stond Angelle Sampey in de finale tegenover haar teamgenoot Antron Brown. Als enige van de drie vrouwelijke finalisten zegevierde Sampey wel.

 force_ashley
Ashley Force

De enige ‘pro-klasse’ waar geen vrouw in de finale stond was bij de Funny Cars. Daar is dan ook geen vertegenwoordiger van ‘het zwakke geslacht’ actief. Maar ook daar kunnen we volgend jaar vrouwelijke successen tegemoet zien. Dan debuteert namelijk Ashley Force, de dochter van 13-voudig Funny Car-kampioen John Force. En dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan, want talent heeft Ashley zeker. In Gainesville stond ze aan de start in de klasse Top Alcohol Dragster en……won. Met een jaar lang durend testprogramma wordt Ashley voorbereid op haar Funny Car debuut, dus ook dat kan succes niet in de weg staan.

 force_courtney
Courtney Force

En voor wie mocht denken dat het daarna ophoudt. Nee. In de Top Fuel-klasse gaat Hillary Will dit seizoen ongetwijfeld nog van zich laten horen. Erica Enders heeft een jonger zusje dat inmiddels aan het dragracen is geslagen en Ashley Force heeft twee zusjes (Courtney, 17 jaar en Brittany, 19 jaar) die dit jaar actief zijn in de klasse Super Comp en voorlopig zeker niet aan stoppen denken. Podiumfoto’s worden eindelijk echt leuk.

tekst en foto's: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet