Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Europese kampioenen op Santa Pod gekroond



ef_spet_harteveld
Marck Harteveld

Nederlanders op Santa Pod
In de Sportsman klassen kwamen diverse Nederlanders in actie. Hoewel geen van allen het podium haalde deden ze in de sterk bezette velden veel ervaring op. In de klasse Super Pro ET onder de 36 deelnemers met John Gerritsen en Marck Harteveld twee Nederlanders. Na vijf kwalificatieruns bezette Harteveld ondanks dat hij slechts 0,02 seconden van zijn index verwijderd bleef de 9de plaats. Gerritsen reed 0,05 seconden boven zijn index en stond daarmee na de kwalificaties 16de.

ef_spet_gerritsen
John Gerritsen

Beide Nederlanders overleefden de eerste eliminatieronde. Gerritsen strandde in de tweede ronde toen hij onder zijn index dook. Harteveld overleefde de tweede ronde wel maar schakelde zichzelf in de kwartfinale uit met een rood licht. Daarmee was de Superbird-rijder wel de Nederlander die het in de eliminaties het verste schopte.

ef_pet_breedveld
Ed Breedveld

In de klasse Pro ET onder de 40 deelnemers ook twee Nederlanders. Ed Breedveld zag zijn Santa Pod avontuur in de tweede kwalificatierun eindigen toen er een probleem met de motor opdook dat de debutant ook al in Drachten opbrak.

ef_pet_spek
Hans van der Spek

Hans van der Spek verging het beter en stond na vijf kwalificatieruns op een elfde plaats, slechts 0,02 seconden van zijn index. Met zijn Pick Up overleefde Van der Spek de eerste eliminatieronde maar dook in de tweede ronde onder zijn index en was daarmee uitgeschakeld.

ef_sc_pellegrom
Eric Pellegrom

In de klasse Super Comp (index 8,9 seconden) maar liefst drie Nederlanders. Na zes kwalificatieruns bezette Eric Pellegrom een uitstekende vierde (8,905 seconden), Eric Roerade een negende (8,93 seconden) en Paul Vrind en zesde (8,91 seconden) plaats.

ef_sc_vrind
Paul Vrind

Vrind had zijn te hoge en scheve wheelie-problemen nu volledig opgelost nadat de Chevette onder handen was genomen door Peter Looman en Hudejo Fabrication Specialties. In de eerste eliminatieronde was het feest voor de Nederlanders echter over. Vrind en Roerade trokken een rood licht terwijl Pellegrom ver onder de index dook. In de klasse Super Gas 20 deelnemers waaronder één Nederlander. Na vijf kwalificatieruns bezette Wouter van Leersum een uitstekende vierde plaats. In de eerste eliminatieronde trok de Nederlander echter een rood licht en kon daarmee naar huis.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet