Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Europese kampioenen op Santa Pod gekroond



ef_ps_malmgren
Michael Malmgren

De oude wint van de nieuwe kampioen
In de Pro Stock klasse hoefde Michael Malmgren zich eigenlijk alleen maar te kwalificeren om de titel veilig te stellen. Uiteraard lukte dat de Zweed die in 6,76 seconden de tweede kwalificatieplaats voor zich opeiste. Zoals bijna gebruikelijk ging de eerste plaats naar Jimmy Alund (6,72 seconden).

ef_ps_palos
Sampsa Palos

Een keurige prestatie leverde debutant Sampsa Palos. In de ex Richard Sundblom Pontiac reed de Fin in 6,83 seconden naar de vierde plaats. Als eerste Engelsman debuteerde Conrad Stanley in de Pro Stock klasse met de ex Magnus Hansson Pontiac. De ex Super Gas-rijder bleef echter steken op de negende plaats maar mocht door het wegvallen van Jonas Engdahl toch in de eliminaties plaatsnemen. Behalve het feit dat Jan Palmqvist op reactietijd Michael Callin klopte leverde de eerste eliminatieronde geen verrassingen op. Alund was ook nu weer ouderwets op dreef en in de halve finale zette de net onttroonde kampioen met 6,69 seconden een uiterst snelle tijd op de klokken. Uiteraard was dat te snel voor Palos. In de andere halve finale poetste Malmgren zijn slechte startreputatie op door op reactietijd de snellere Palmqvist te kloppen.

ef_ps_alund
Jimmy Alund

Daarmee in de finale de fraaie confrontatie tussen de onttroonde en nieuwe kampioen, Alund en Malmgren. Tegen de verwachting in reageerde Malmgren sneller op de lichten. Alund had echter zoveel meer snelheid in huis dat de Zweed met 6,73 tegen 6,81 seconden zijn bij de start opgelopen achterstand kon goedmaken en toch de winst greep.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet