Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pro Mod wordt officiële NHRA klasse


nhra_update_brown
Antron Brown had van de ene op de andere dag een nieuwe baas

Ashley verkoopt, DSR koopt
In de week voor de wedstrijd in Las Vegas veranderde er nog snel een team van eigenaar. Een paar dagen eerder werd bekend dat er een officieel onderzoek was gestart naar de activiteiten van Lend America, het bedrijf van Mike Ashley. Door deze hypotheekbank zou misbruik zijn gemaakt van overheidsgaranties en zouden er op foutieve grondslagen hypotheken zijn verstrekt. Ashley is tevens eigenaar van het Matco Tools Top Fuel team met als rijder Antron Brown, de nummer vier in de tussenstand van de kampioenschap. Om eventuele problemen met zijn raceteam te voorkomen verkocht Ashley in de week voor Vegas zijn team aan Don Schumacher. Daarmee werden Tony Schumacher, Cory McClenathan en Brown, de nummers één, drie en vier in de tussenstand opeens teamgenoten.

nhra_update_snake
Spencer Massey lijkt ook volgend jaar weer voor Snake Racing uit te kunnen komen

Eén erbij
Overigens werd in het geruchtencircuit vernomen dat Don Schumacher Racing plannen heeft om zijn inzet volgend jaar uit te breiden naar vier Funny Cars en vier Top Fuelers. Momenteel heeft DSR er drie in elke categorie (Top Fuel: Tony Schumacher, Cory McClenathan, Antron Brown en bij de Funny Cars: Jack Beckman, Ron Capps, Matt Hagan). Met vier is het maximaal door de NHRA per klasse toegestane aantal bereikt. Een ander positief gerucht deed de ronde over Snake Racing van Don Prudhomme. Het team raakt, door wettelijke maatregelen betreffende tabaksreclame, na dit seizoen de sponsoring van US Smokeless Tobacco kwijt. Naar verluid is er een vervangende sponsor gevonden en zou het team zelfs uitbreiden tot twee auto’s. Het gerucht wordt mede gevoed door het feit dat niemand van het personeel bij andere teams aan het lobbyen is voor een positie in 2010.

nhra_update_avenger_2
De Pro Stock Dogde Avanger

Avenger
Geen gerucht maar zekerheid is er over de Pro Stock Dodge voor volgend jaar. Na sinds 2003 vertrouwd te hebben op de Stratus R/T stapt Dodge in 2010 over op de Avanger. Inmiddels zijn de eerste foto’s vrijgegeven. Eerste Mopar-man voor 2010 wordt Allen Johnson, al vele jaren de officiële fabrieksvertegenwoordiger van Mopar Dodge.

nhra_update_avenger_z
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet