Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Lex Joon niet gekwalificeerd, Thomas Nataas beste Europeaanza_nataas_p
Thomas Nataas wandelt rustig richting de start

De andere Europese Top Fuel-rijders plaatsten zich wel voor de eliminaties. Thomas Nataas begon de dag als sensationeel vijfde (3,859 seconden) en zette op zaterdag tot twee keer toe een tijd van 3,9 seconden op de klokken. Omdat enkele andere rijders hun tijd wel wisten te verbeteren zakte de Noor naar een nog altijd keurige achtste positie.

za_nataas_bo1
Thomas Nataas 

za_erbacher_s
Urs Erbacher

Ook Urs Erbacher wist zijn tijd niet te verbeteren en zakte één plaats naar dertien.

za_neergard_s2
Stig Neergard

Stig Neergard profiteerde goed van het systeem dat de plaatsen na nummer twaalf hun tijd van vrijdag kwijtraken. De Deen stond na de eerste dag op plaats 22 maar zette in de derde kwalificatierun een tijd van 3,96 seconden op de klokken. Uiteindelijk bleek deze tijd goed voor plaats veertien. Dat drie Europese rijders zich voor de eliminaties zouden kwalificeren hadden de Amerikanen niet gedacht. Nataas treft in de eerste eliminatieronde Doug Kalitta, Erbacher stuit op Tony Schumacher en Neergard moet het opnemen tegen Antron Brown.

za_tf_dixon
Larry Dixon

Overigens bleef de snelste tijd op naam staan van Larry Dixon. Door de veel hogere temperaturen kon ook de Al-Anabi-rijder zijn tijd niet verbeteren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet