Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Lex Joon 13de in Las Vegas, Europese rijders goed op dreefvr_nataas_p
Thomas Nataas

Grootste verrassing was Thomas Nataas in de auto van de Denen Per en Karsten Andersen. Na de afgelopen twee jaar Andy Carter de Europese titel te hebben bezorgd liep het ook bij hun eerste optreden op Amerikaanse bodem gesmeerd.

vr_nataas_bo
Thomas Nataas bij zijn eerste burn out

In de eerste run pakte Nataas met 4,07 seconden de tiende tijd en verbeterde zich in de tweede run naar een uitstekende 3,85 seconden, goed voor de vijfde plaats! De Noor laat daarmee vooralsnog mannen als Cory McClenathan, Antron Brown en Brandon Bernstein achter zich. Dat was dus even schrikken voor de Amerikanen.

vr_neergard_p
Stig Neergard

Stig Neergard verging het wat minder. De Deen kon in zijn tweede run zijn eerder gereden tijd van 5,494 seconden niet verbeteren en bleef steken op plaats 22.

vr_neergard_bo
De burn out van Stig Neergard

De eerste plaats wordt momenteel bezet door Larry Dixon die de klokken liet stilstaan bij 3,805 seconden. Verrassende tweede is Steve Torrence gevolgd door de leider in de tussenstand Tony Schumacher. Bij de Funny Cars voert na één dag Matt Hagan met 4,030 seconden de ranglijst aan. Bij de Pro Stockers was opnieuw Mike Edwards de snelste.

Zaterdag staan de laatste twee kwalificatieruns op het programma, waarna op zondag de eliminaties worden verreden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet