Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Mike Edwards pakt Pro Stock-record en vergroot voorsprong


richmond_high
Robert Hight

Topvier eruit
Een verrassende ontwikkeling bij de Funny Cars. De volledige topvier van het kampioenschap was al voor de halve finale uitgeschakeld. Omdat leider Ashley Force al na de eerste eliminatieronde naar huis kon en Robert Hight in de kwartfinale zijn Waterloo vond pakte Hight net voldoende punten om Force in de tussenstand te passeren.

richmond_worsham
Del Worsham (foto NHRA)

De finale bracht uiteindelijk de confrontatie tussen Tim Wilkerson en Del Worsham waarbij de laatste de winst greep. Met deze uitslagen schoof het veld weer dichter in elkaar waardoor het verschil tussen de eerste zes slechts 86 punten bedraagt. Met nog twee wedstrijden en dus acht eliminatieronden te gaan (goed voor 20 punten per ronde) is er nog van alles mogelijk.

richmond_bernstein
Brandon Bernstein

Eindelijk Bernstein
In de Top Fuel klasse werden Tony Schumacher en Larry Dixon, de nummers één en twee in de tussenstand, in de kwartfinale uitgeschakeld. Schumacher leed daarbij een pijnlijke nederlaag tegen Antron Brown. De Matco Tools-rijder die voor het begin van de ‘Countdown to 1’ de ranglijst aanvoerde klopte de regerend kampioen op reactietijd. Nummer drie Cory McClenathan bracht het tot de halve finale en liep daarmee in op de koplopers. Maximaal profiteren kon McClenathan echter niet aangezien hij in de halve finale werd geklopt door Brandon Bernstein. In de finale was de Budweiser-rijder te snel voor Brown en daarmee was het de eerste overwinning in meer dan twee jaar voor Bernstein die in deze periode acht keer een finale haalde maar ook acht keer de winst naar zijn tegenstander zag gaan. Met zijn finaleplaats maakte Brown kostbare punten goed op de leiders maar blijft vooralsnog vierde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet