Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Goodridge Dutch Finals, de grote finale van 2009


df_voor_hout


Tijdens de Goodridge Dutch Finals komen alle nationale dragrace-klassen aan de start. Bij de auto’s varieert dit van de ‘streetlegal’ Sportsman ET, tot de snelste klasse waarin een Open Nederlands Kampioenschap wordt verreden, de Super Pro ET. De snelste deelnemers in deze klasse kunnen de ¼ mijl afleggen in 7 seconden en halen daarbij snelheden tot wel 300 km/u. Als demo-klasse rijdt de Pro Modified terwijl ook Danny Bellio zich heeft aangemeld. Afgelopen weekend was de snelle Belg nog in Hockenheim actief en behaalde tijdens de vierde ronde van het FIA Europees kampioenschap met zijn Top Methanol Funny Car een prachtige finaleplaats.

df_voor_iwanowitsch

Ook bij de motoren ligt de strijd in alle klassen nog volledig open. Van de Street Bikes in snelheid oplopend tot de wheelies makende turbomachines van de Funny Bikes moet dus nog om de punten worden gestreden. Tevens is de Goodridge Dutch Finals de afsluitende ronde van de ‘Battle of the Nitro Bikes’. Hierin nemen Super Twin en Top Fuel Bikes het tegen elkaar op en kan worden genoten van de prachtige sound en de prikkelende geur van nitro.

df_voor_basilia

De Goodridge Dutch Finals worden gehouden op 21, 22 en 23 augustus op Vliegveld Drachten, De Knobben 100A, 9202 XJ Drachten, aanvang alle dagen om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor de vrijdag € 10,00 de zaterdag € 15,00 en de zondag eveneens € 15,00. Deze prijzen zijn inclusief toegang tot de tribune (vol = vol). Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis. Alle informatie betreffende de Goodridge Dutch Finals is na te lezen op www.explosion.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet