Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: NitrOlymp’x, Hockenheim in de ban van het dragracen


nitro_voor_tmd
In Top Methanol Dragster krijgt de strijd tussen Peter Schofer (voorgrond) en Timo Habermann een vervolg 

Sterke concurrentie
Uiteraard komt ook in de klassen Top Methanol Dragster, Top Methanol Funny Car en Pro Stock de volledige Europese top aan de start. Met name Top Methanol Dragster belooft weer veel goeds met veel kanshebbers en minimale onderlinge verschillen. In de klasse Pro Modified maar liefst drie Nederlanders aan de start. Marc Meihuizen leek in Mantorp zijn aanloopproblemen met de nieuwe Pontiac overwonnen te hebben. Als dit zo is kan de transportondernemer uit IJmuiden tot de kanshebbers op de overwinning worden gerekend.
 
nitro_voor_meihuizen
Marc Meihuizen

Robert Koper en Henri Joosten krijgen het moeilijker. Met meer dan twintig auto’s voor zestien beschikbare plaatsen in de eliminaties wordt het met hun van minder pk’s voorziene lachgasmotoren een hele klus tegen de zeer sterke Europese concurrentie.

Diverse Nederlanders
Naast alle FIA klassen komen ook diverse Sportsman categorieën in actie. Het rijden in het Motordrome blijft een magische aantrekkingskracht hebben want ook dit jaar zijn de velden bij de NitrOlymp’x weer goed gevuld. Zo komen er ook diverse Nederlanders aan de start die drukke dagen tegemoet gaan want een week later staat in Drachten de afsluitende ronde van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma. Overigens zijn er ook veel rijders uit andere landen die na Hockenheim meteen doorreizen naar Drachten.

nitro_voor_heezen
Job Heezen, ook in Mantorp weer sterk
 
Nitro Bike
Bij de motoren telt Hockenheim niet mee voor het UEM Europees Kampioenschap. De motoren rijden hun vierde ronde volgende week in Hongarije. Desondanks staan er in Hockenheim diverse Europese toppers aan de start. In de Nitro Bike Thunder strijden Top Fuel Bikes en Super Twins tegen elkaar waarbij na een aantal runs de snelste twee het in de finale tegen elkaar moeten opnemen voor de dagwinst. Nederlandse deelnemers zijn hier René van den Berg, Job Heezen, Roel Koedam, Martijn de Haas en Stefan Iwanowitsch. Ook hier in de Sportsman klassen diverse Nederlanders aan de start

Krap
De kwalificaties staan voor vrijdag en zaterdag 14 en 15 augustus op het programma terwijl de meeste eliminaties op zondag 16 augustus worden verreden. Gezien de grote velden en de vanwege geluidsperikelen beperkte tijd zou het wel eens een hele klus kunnen worden om het wedstrijdprogramma volledig af te ronden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet