Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Mantorp Park spectaculair maar onbeslistmp_st_heezen
Job Heezen

Twin
Bij de motoren was de strijd in de klasse Super Twin met 19 rijders voor acht eliminatieplaatsen heftig en ook hier sneuvelde veel materiaal. De snelste tijd in de kwalificatie ging naar Hans Olav Olstad met 4,317 seconden (1/8 mijl) op de voet gevolgd door de Nederlander Job Heezen met een uitstekende 4,333 seconden.

mp_st_haas
Martijn de Haas

Martijn de Haas leek twee keer op weg naar een goede tijd maar zag beide keren een steekvlam het voortijdig einde van een motorblok inluiden. De Nederlander bleef daarmee steken op plek tien. Roel Koedam strandde op de 12de plaats maar het Zodiac team boekt duidelijk vooruitgang met de experimentele turbo-machine. Tot twee keer toe reed Koedam zonder motorische problemen naar het eind van de strip met een 4,9 seconden als beste score.

mp_st_koedam
Roel Koedam

Helaas had Heezen in de vierde kwalificatierun schade opgelopen maar stond na een nacht sleutelen gewoon aan de start van de eerste eliminatieronde. Alle moeite was tevergeefs want na de burn out viel zijn machine stil, nota bene door een los getrild onderdeeltje dat niets met de eerdere schade te maken had.

mp_st_stauble
Lorenz Stauble

Uiteindelijk haalden Lorenz Stauble van Team Erbacher en Per Bengtsson, de nummers één en twee in het kampioenschap, de finale.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet