Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Mantorp Park spectaculair maar onbeslistmp_pm_wulcan_0
Mattias Wulcan crasht hard
mp_pm_wulcan_1

Echt mis ging het bij Mattias Wulcan die zijn (hoe kan het anders) nummer 13 Corvette na een flinke schuiver en een koprol op de finishlijn frontaal in de vangrail boorde. Na nog enkele koprollen kwam de ex Patrick Pers Corvette ver voorbij de finishlijn tot stilstand. De rijder bleef gelukkig ongedeerd. Marco Maurischat liep schade aan zijn neus op toen zijn parachutes niet werkten en de Duitser aan het eind van de baan in het grind belandde. Jammer voor Maurischat want hij had zich met een uitstekend nieuw persoonlijk record van 6,36 seconden als 14de voor de eliminaties geplaatst. Tot slot sneuvelde bij Kristian Nystrom in de ex Danny Cockerill Bel Air een motor op zodanig destructieve wijze dat de Fin voortijdig kon inpakken.

mp_pm_fagerstrom
Fredrik Fagerström verrassend naar de snelste tijd

Pole
Na diverse wisselingen aan kop was het uiteindelijk Fredrik Fagerström die in 6,144 seconden met zijn Pickup de snelste tijd opeiste, gevolgd door Micke Gullqvist (6,151), Patrik Wikström (6,162), Andy Robinson (6,173), Mats Eriksson (6,187) en regerend kampioen Mikael Lindahl (6,200). Daarachter op plaats zeven de grootste verrassing Jan Gunnarsson (6,219) met zijn Cadillac Coupe Deville’59 slagschip. De 16de en laatste plaats die recht gaf op deelname aan de eliminaties ging naar Graham Ellis die een tijd liet noteren van 6,408 seconden.

mp_pm_meihuizen
Marc Meihuizen

Drie Nederlanders
De drie aanwezige Nederlanders presteerden wisselend. Marc Meihuizen kampte tijdens de kwalificatie met schakelproblemen waardoor geen van de vier runs lekker liep. Dat hij desondanks nog een tijd van 6,51 seconden op de klokken kreeg zegt veel over het potentieel van de Pontiac Firebird. Meihuizen bleef daardoor steken op plaats 19 maar door het wegvallen van drie wel geplaatste rijders mocht Meihuizen toch aantreden in de eerste eliminatieronde. Daarin was het schakelprobleem opgelost en zette Meihuizen een 6,30 seconden op de klokken. Nog een paar runs en dan ligt een tijd van 6,1 seconden en dus een plaats in de topdrie zeker binnen bereik. Helaas had de Nederlander nu in de eerste ronde Wikström als tegenstander en die was met 6,17 seconden nog een tikje sneller.

mp_pm_vegter
David Vegter

Een uitstekende indruk maakte David Vegter. Bij zijn eerste Pro Mod-wedstrijd legde de debutant vier keurige kwalificatieruns op het asfalt, verbeterde zich iedere run en bracht zijn tijd op 6,641 seconden. Weliswaar goed voor een 24ste plaats maar met zo weinig ervaring in dit uiterst sterke veld een prestatie die alom respect afdwong. Daarbij bleef het team ook nog schadevrij.

mp_pm_koper
Robert Koper

Een ongelukkige wedstrijd reed Robert Koper. Ook hij kende schakelproblemen en juist in zijn beste run moest Koper vol in de remmen toen Lantto zijn pad kruiste. Koper eindigde daardoor met 7,623 seconden als 30ste.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet