Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Mantorp Park spectaculair maar onbeslistmp_ps_sundblom
Richard Sundblom pakte Jimmy Alund de snelste tijd af

0,003 seconden
Met een afstand van 0,003 seconden tussen de eerste drie waren de verschillen in de Pro Stock-kwalificatie minimaal. Uiterst verrassend kaapte Richard Sundblom in 6,791 seconden de eerste plaats weg voor de neus van Jimmy Alund (6,792) die op zijn beurt werd gevolgd door Michael Malmgren (6,794). Daarachter een gaatje tot Magnus Hansson (6,865). Ondanks de aanwezigheid van vijftien Pro Stockers ging de eliminatie met een veld van acht van start.Tot de verrassende non-qualifiers behoorde Jonas Dantanus, de finalist van de Main Event die met motorische problemen moest afhaken. De eerste eliminatieronde leverde geen verrassingen op aangezien de nummers één tot en met vier de nummers vijf tot en met acht uitschakelden.

mp_ps_malmgren
Michael Malmgren ligt bij de start alweer een wagenlengte achter

In de halve finale de fraaie confrontatie Alund Malmgren. Alund deed zijn reputatie als snelle starter alle eer aan door Malmgren aan het startlicht al op een wagenlengte achterstand te zetten en met 6,77 seconden ook nog eens een onklopbare tijd op het scorebord te zetten. In de andere halve finale wel een verrassing. Sundblom kwam halverwege de run in de problemen waardoor Hansson aan een matige 6,97 seconden voldoende had om zich voor de finale te plaatsen.

mp_pm_persaker_0
Joran Persaker weet zijn wild slingerende auto net te redden
mp_pm_persaker_1

Schade
Met 31 auto’s voor 16 eliminatieplaatsen was de kwalificatie bij de Pro Mods bij voorbaat al een thriller. Het werd bijna een slagveld mede omdat sommige rijders in hun drang naar snelle tijden wellicht iets te veel risico’s namen terwijl anderen volledig buiten hun schuld in de problemen raakten. Een bijna crash was er voor Marko Lantto die met zijn Corvette alle hoeken van de baan zag, er voor de finishlijn zelfs nog een 360 graden slip aan toevoegde maar tot ieders verbazing niets raakte. Andere rijders die hun auto nog net wisten te redden maar over de baan schoven waren Roger Johansson en Joran Persaker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet